• 24-10-2015
  • 5358
  • 0
Erdal Gül Yardım İstiyor!

En iyi karbüratörlü LPG sistemi hangi marka?

  • Afyon
  • 1990 Renault 21

En iyi karbüratörlü LPG sistemi hangi marka?

Uzman Görüşü

Merhaba Erdal Bey,

Sistemler yerli üretim ve ithal olmak üzere 2 gruba ayrılır. Tüm sistemlerin çalışma prensibi aynı mantıkladır. Aralarında sadece malzeme kalitesi ve teknolojik üstünlük vardır. Genel olarak kaliteyi belirleyen en önemli etken fiyattır. Doğru montajı yapılmış her sistem görevini yerine getirir. Malzeme kalitesinden dolayı kimi uzun yıllar arıza vermezken, ucuz ve kalitesiz malzeme ile üretilen sistemler daha çabuk ve daha sık arıza vermeye başlar. Bunu tıpkı Tofaş grubu araçlarla alman veya japon grubu araçlar gibi düşünebilirsiniz. Fakat her markanın da memnun müşteri grubu bulunmaktadır.

Bize göre en iyi sistem yaygın servis ağına sahip, müşterilerine değer veren, kendisini kanıtlamış, varlığını sürdüren, arkasında güçlü bir üretici veya distribütörün olduğu sistemdir. Bu açıdan değerlendirecek olursak bilinen, isim yapmış, ülkemizde yaygın olarak kullanılan tüm markaları "en iyiler" grubuna dahil edebiliriz. Karbüratörlü grupta yerli markalardan Atiker, AKL, Vikars, Aldesa ithal markalardan ise BRC, Lovato, Zavoli'yi sıralayabiliriz.

 

Yorum Yap

Üye olmadan yorum yapabilir, bu konu hakkındaki düşüncelerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yazılan yorumlar hiçbir şekilde ototasarruf.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.