• 22-03-2016
  • 7805
  • 3
Adem Yardım İstiyor!

Passat 1.8 TSI Hangi LPG Takılmalı?

  • Tokat
  • 2009 Volkswagen Passat 1.8 TSI 160 Hp Tiptronik

Merhaba,

Sitenizdeki sorularda tam istediğim cevabı bulamadım o yüzden sizi rahatsız ediyorum. Bazı motor kodlu TSI motorlara lpg takıldığını yazmışsınız. Benim aracımın motor kodunu o kodlar içinde bulamadım. Aracımın motor kodu BZB098090. Bu araca uyumlu bir lpg var mı? Ve yüzde kaç yakıt tasarrufu sağlar. Ve bu civarda en güvenilir olarak nerede taktırabilirim?

Teşekkür ederim.

Uzman Görüşü

Sayın Adem Bey,

BZB motor kodlu Direkt Enjeksiyon teknolojisine sahip aracınıza LPG uygulaması yapılabilmektedir. Vialle LPdi, Landirenzo, Gasitaly ve Prins DI sistemlerinin montaj uygulamaları vardır. Montaj sonrası aracınızda %25-30 civarında yakıt tasarrufu sağlayabilirsiniz. Tokat civarında önerebileceğim, tanıdığım bir usta bulunmamaktadır. Daha önce montaj tecrübesi olan, referans verebilecek bir yetkili serviste montaj yaptırmanız yerinde olur.

Selamlar

3 Yorum

Avatar
Mehmet Çap
07-03-2021 | Ordu

Arkadaşlar tüp taktırmanızı tavsiye etmem tüplü passat enjektör yakıyor yanan enjektör subapları yakıyor ta pistonlara kadar zarar verebiliyor benimki iki ayda iki defa enjektör yaktı özellikle rampalarda motora çok zarar veriyor tüm ustalar aynı görüşte pistona kadar indiğinde arıza en az 12 bin masraf çıkıyor buda benzinle tüp arasındaki yakıt farkı karşılaştırıldığında 10 seneye tekabül ediyor benim tavsiyem aracınıza benzinle kullanın.

Avatar
Kadir
06-04-2018 | Kayseri

Bende yeni passat aldım ve bende lpg taktırmayı düşünüyorum. Aracım 1.8 TSI BZB hangi lpg uyumlu

Avatar
Serkan
23-07-2017 | Tokat

Aynı sorunun cevabını bende arıyorum. BZB motor. Sıvı sistem? Likit sistem? Direkt injeksiyon sistem? Karma sistem? Derken kafalar karışık. Özellikle taktırıp memnun olanlar ne kullanıyor onu merak ediyorum.

Yorum Yap

Üye olmadan yorum yapabilir, bu konu hakkındaki düşüncelerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yazılan yorumlar hiçbir şekilde ototasarruf.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.