• 24-03-2016
  • 3486
  • 1
İlhan Yardım İstiyor!

LPG'de Dizel Gibi Motor Sesi

  • Ankara
  • 2010 Volkswagen Jetta 1.6 Primline 102 hp Düz Motor

Öncelikle iyi günler diliyorum ustam. Sorum şöyle olacak benzinli olan aracıma malum benzin fiyatlarından dolayı Lovato marka lpg kiti uygulattım yaklaşık 1 ay önce felan. Aracım 3000 devri (100km) yi geçmediğim müddetçe içeri motor sesi hiç almazdı. Lpg takıldıktan sonda aracımın devri biraz düştü ve içeri biraz ses almaya başladı yani biraz dizel gibi çalışmaya başladı. Usta sesin normal olduğunu söyledi sizce bu normal bir durum mu? Cevabınız için teşekkürler...

Uzman Görüşü

Sayın İlhan Bey,

Öncelikle hayırlı olmasını ve sorunsuz sürüşler diliyorum.

LPG markalarının kullandığı Valtek, Matrix, Rail, Bosch, Horizon, Ecotech, Hana, Khein, ino3, vb. birçok enjektör çeşidi vardır. Sesli çalışma konusunda en çok BRC'nin kullandığı ino3, Landirenzo Omegas modellerinde kullanılan Bosch ve Atiker'in eski modellerinde kullandığı Horizon enjektörlerden şikayet gelmektedir. Ancak aracın yalıtımı iyiyse bu ses kolay kolay araç içinden duyulmaz ve şoförü rahatsız etmez. Sadece kaputu açtığınızda ya da aracınızı duvar, araç gibi bir yere yanaştırdığınızda yansıma ile duyulabilirsiniz. Ya da sürekli aracın motorunu dinleyen çok hassas kulaklara sahip olmak gerekir. Zamanla bu ses artabilir. Bu durum enjektörün arızalanmaya başladığını ve çalışma ömrünü tamamlamak üzere olduğunu gösterir. Aşırı ses yapan enjektörlerin değişim zamanı gelmiştir.

Lovato enjektörleri ise sessiz çalışma özelliğine sahiptir. Aracınızın yakıtında, performansında herhangi bir anormallik yoksa LPG enjektörlerinin benzin enjektörlerine nazaran bir tık fazla ses yapması normaldir. Bu sesin dizel araçlarda ki gibi olmasına imkan yoktur. Enjektör bağlantılarının düzgün yapılması, aracın karoseri (kaporta) ile temas etmemesi ve motora dik olarak takılması da önemlidir. Farklı bir yetkili servise giderek tekrar kontrol ettirmenizi öneririm.

1 Yorum

Avatar
Hondacı
26-03-2016 | Adana

Aracım 2005 borç es akıl marka tüp var araba patırdıyor bobin değişti 2 ay düzeldi geri başladı.

Yorum Yap

Üye olmadan yorum yapabilir, bu konu hakkındaki düşüncelerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yazılan yorumlar hiçbir şekilde ototasarruf.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.