• 26-03-2016
  • 7979
  • 3
Sezai Çakır Yardım İstiyor!

Fluence LPG Önerisi

  • İzmir
  • 2011 Renault Fluence Dinamic 16 V

Aracıma lpg takmak istiyorum. Fluence'lere hangi lpg markası uyumlu ve bu araçlarda yakıt tasarrufu sağlanabilir mi?

Uzman Görüşü

Sayın Sezai Bey,

Aracınız çok noktalı enjeksiyon ve 110 hp gücünde bir motora sahiptir. LPG'ye uyumlu ve düzgün bir montaj sonrası sorun çıkarmayan bir yapıdadır. Tek kronik sorun LPG'de giderken aracın tekerleklerinde bulunan sensörün benzinde gider gibi algılaması ve benzin ibresinin düşmesidir. Bu sorunun oluşmaması için LPG montajı yapan servisin benzin resetleme ünitesi takması gerekir. Benzin ibresi yine düşecek ancak kontağı kapatıp açtığınızda ibre normal seviyeye dönecektir.

Türkiye genelinde yaygın servis ağı olan yerli ve ithal, sektörde söz sahibi tüm markaları taktırabilirsiniz. Duymadığınız, uzun bir geçmişe sahip olmayan, servis ağı olmayan, yeni çıkmış markalardan uzak durunuz. Bütçenize göre BRC, Landirenzo, Zavoli, Atiker, Lovato, Prins (Silverline) markalarından birini değerlendirebilirsiniz.

Elbetteki montaj sonrası %35-40 oranında tasarruf sağlarsınız.

3 Yorum

Avatar
Emrullah
01-08-2018 | Zonguldak

Ben 2011 model fuliance exterm aldım Lovato lpg var benzin göstergesi çok değişiyor bazen düşük bazen normal gösteriyor hatta motorcuya gittim bir sürü birşeyler anlattı bende fazla üzerinde durmadım araç 110 beygir. Birisi bana çok yüksek güç gerektiğinde LPG ile benzinide yer demişti doğru olabilirmi kafam karıştı.

Avatar
Doğukan
09-05-2018 | Ankara

Aracım Renault Fluence 1.6 LPG’li aracım iki gün önce egzoz emisyon hatası verdi aldığım adama sordum lpg takılı olduğu için veriyor bir sıkıntısı yok dedi sizce doğru mudur?

Avatar
Cengiz
25-04-2018 | İstanbul

Merhaba aracım 2010 Fluence hangi marka tüp taktırmam lazım?

Yorum Yap

Üye olmadan yorum yapabilir, bu konu hakkındaki düşüncelerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yazılan yorumlar hiçbir şekilde ototasarruf.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.