• 02-10-2024
  • 37
  • 0
Bilal Yardım İstiyor!

Gaz Pedalının Olduğu Yerden Su Çıkıyor

  • Sinop
  • 2016 VW Passat

İyi günleri

Volkswagen Passat 2016 marka aracım sağa ve sola dönüşlerde gaz pedalının olduğu yere klima peteğinden çok az su akıtıyor. Servis sebebini bulamadı sizce nedir?

Uzman Görüşü

İyi günler!

Gaz pedalının olduğu yere klima peteğinden su akışı olması, genellikle iki olasılıkla ilişkilidir:

Kondens Suyu (Buharlaşan Su): Klima çalışırken iç mekan havasını soğutmak için havadan nemi alır. Bu işlem sırasında su buharlaşır ve bir drenaj borusu aracılığıyla dışarı atılır. Ancak, bazı durumlarda bu suyun bir kısmı yanlış bir şekilde araç içine sızabilir. Bu da gaz pedalı etrafında su birikmesine neden olabilir. Genellikle klima drenaj borusunda bir tıkanıklık olup olmadığını kontrol etmek faydalı olacaktır.

Soğutma Sıvısı Sızıntısı: Daha nadir bir durumda, klima sisteminin soğutma sıvısı (freon) sızıntı yapabilir ve bu da su gibi görünen bir madde bırakabilir. Ancak, bu durumda klima sisteminin verimliliği de düşer.

Eğer servis sorunun kaynağını bulamadıysa, klima drenajının düzgün çalışıp çalışmadığını ve boruların tıkalı olup olmadığını kontrol ettirmenizi öneririm. Eğer bu sorun devam ederse, klima sistemi üzerinde detaylı bir inceleme yapılması faydalı olabilir.

Yorum Yap

Üye olmadan yorum yapabilir, bu konu hakkındaki düşüncelerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yazılan yorumlar hiçbir şekilde ototasarruf.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.