• 26-10-2016
  • 3598
  • 0
Sarı Yardım İstiyor!

Prins Regülatör Diyafram Tamir Takımı

  • Kayseri
  • 1999 Peugeot 306 graf

Sayın Oto Tasarruf,

Aracım Pejo 306 1999 model sedan 1.6. Aracımı ilk sahibinden aldım.. İlk sahibi tam on yıl önce Prins marka Lpg taktırmış. Şu anda aracın sıkıntısı uzun yola çıkınca 100-150 km. sonra (şehir içinde bazen) araç kendini benzine atıyor. Aracı durdurup baktığımda ise Lpg regülatörünün buz gibi soğuduğunu görüyorum ve araç üç silindir gibi çalışmaya başlıyor. Ayrıca bir kaç defa radyatör suyunda gaz kokusu tespit ettim. Çakmak çaktığımda hafifte olsa yandığını tespit ettim. Benim tahminlerime göre diyafram yırtık fakat Prins'in diyafram takımı çok pahali. Yurt dışı sitelerde buraya göre çok ucuz. Sorum şu; Prins regülatörün yerine başka regülatör olur mu uyar mı? Yok uymazsa diyafram takımı alacak olursam hangi teknik bilgilere dikkat etmem gerekir. Tşk

Uzman Görüşü

Merhaba,

Tamir takımları her markanın kendi regülatör tasarımına göre üretildiği için başka markaların diyaframı uymaz. Yine başka markanın regülatörü uzun vadede Prins gibi bir sistemde düzen tutmaz. Elinizdeki regülatörün sıfırı 800 TL civarında satılmaktadır. Ucuz olsun diye "A" markasının regülatörünü takmaktansa 150 TL gibi bir fiyata orjinal diyafram alıp takmanız sisteminizin çok daha sağlıklı ve performanslı çalışmasını sağlayacaktır.

Özsoy LPG'den Recep bey ile bizim yönlendirdiğimizi söyleyip görüşürseniz teknik bilgi ve fiyat konusunda yardımcı olacaktır.

Yorum Yap

Üye olmadan yorum yapabilir, bu konu hakkındaki düşüncelerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yazılan yorumlar hiçbir şekilde ototasarruf.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.