• 24-10-2017
  • 4751
  • 0
Ekşi06 Yardım İstiyor!

Vectra C Yağ Eksiltme

  • Ankara
  • 2005 Opel Vectra

2005 model Vectra C aracımın yağını ve filtrelerini 98.000 km de değiştirdim. Aracımın yağını bir gün önce yağ çubuğundan kontrol ettim. 104.000 km de hiç yağ olmadığını gördüm ve 1 litre ilave ettim. Aracıma bu sabah baktığımda ise son çizginin de üzerinde yağ olduğu görüyorum. Egzosda mavi duman veya kapaktan üfleme, yağ atma yok. Bu durumun nedeni nedir? Teşekürler.

Uzman Görüşü

Merhaba,

Yağ kontrolleri düz bir zeminde, motor 10-15 dakika durduktan sonra yapılır. Bu sayede yağ karterde toplanır ve dibe çöker. Motor yağı, yağ çubuğunda görülen MAX çizgisini geçmişse motorun çalışmasını etkileyebilir. Aşırı yağ, motor içinde basıncı arttırarak conta ve keçelere zarar verir. Motor alt ve üst kapaklarında yağ sızıntıları oluşur. Ayrıca fazla yağ emme manifolduna çekilip yakılacağından katalitik konvertörede zarar verir ve aracın performansını düşürür.

Araçta yağ eksildiği zaman gösterge panelindeki yağ gösterge lambası ikaz verir. Yağ müşürünün arızalı olması (ya da gösterge lambasının) ihtimalini hesaba katarak, ara sıra yağ çubuğunu çekerek motor yağının kontrol edilmesi ek bir önlemdir.

Motor sıcakken yağ seviyesi yüksek görünür. Motor yağının yükselmesinin diğer sebepleri ise su veya yakıtın yağa karışması ile olur. Eğimli bir zeminde yapılan kontroller de motor yağının düşük ya da yüksek görünmesine sebep olabilir. Bu durumda yağın kıvamını ve kokusunu kontrol edin.

Aracı çok yüksek devirlerde kullanmadan bir an önce fazla yağı çektirmenizi öneririz.

 

Yorum Yap

Üye olmadan yorum yapabilir, bu konu hakkındaki düşüncelerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yazılan yorumlar hiçbir şekilde ototasarruf.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.