• 21-02-2016
  • 2740
  • 0
Ramazan Yardım İstiyor!

LPG'den Benzine Atma Sorunu

  • İzmir
  • 1993 Volvo 850 GLT

Selamün aleyküm. Kolay gelsin. Benim sorunum sıralı lovato sistem lpgli aracımda benzinden lpg ye geçmiyor. Geçse bile ikaz sesi ile birlikte benzine geçiyor. Yetkili servise götürdüğümde bilgisayarda hata görünmedi ama yeni bir ecu takıldığında arıza giderildi eski olanı da tamir ettirdiler ve yine takıldı daha 50km gitmeden yine benzine geçip lpg ye geçmiyor. Bilgisayara bağlandığında bir hata gözükmüyor. Bu ecunun bozulma sebebi nedir (nem su vb. temas yok) benzinden gaza geçerken silkelemeyle geçiyordu. Tankı fullediğimden sonra lpg göstergesi de düzensiz göstermeye başladı. Eskiden düzenli gösterirdi arıza olduğundan beri uzun süre full sonrasında yarım son yarım biranda tek ve kırmızı oluyor sebep olabilir mi? Önerileriniz nelerdir acaba şimdiden teşekkürler (ECU FİYATI BİRAZ PAHALIDA) yeni taktırmakta zorlanıyorum da. Birde onuda bozar diye size danışmak istedim. Şimdiden değerli açıklamalarınız için teşekkür ederim. Kolay gelsin.

Uzman Görüşü

Aleyküm selam Ramazan Bey,

İfadenizden anladığım kadarıyla LPG ECU'su arızalı ve test amaçlı yenisini taktırdığınızda sorun düzeldi. Ancak sizin arızalı ECU tamir edilerek yeniden aracınıza takıldı sorun tekerrür etti. Demek ki ECU'nuz iyi tamir edilmemiş.

ECU arızalarında araç LPG'ye geçmez. Silkeleme, tekleme, göstergenin çalışmaması durumları yaşanır. Saydığınız tüm belirtilerde bu yönde. İkinci el ECU temin edebilirsiniz. Ya da eskisini tamire göndererek, hiç beklemeden tamir edilmiş bir başka ECU ile tamir ücretini ödeyerek değiştirebilirsiniz. Tamir fiyatları 100-150 TL civarındadır. Konu ile ilgili bulunduğunuz ilde faaliyet gösteren Özsoy LPG'den Recep bey ile görüşebilirsiniz. 0537 427 46 46 veya 0232 254 68 69 numaralı telefonlardan ulaşabilir ve bilgi alabilirsiniz.

Yorum Yap

Üye olmadan yorum yapabilir, bu konu hakkındaki düşüncelerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yazılan yorumlar hiçbir şekilde ototasarruf.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.