• 19-03-2016
  • 5427
  • 0
Yunus Yardım İstiyor!

Hyundai Sonata LPG Çok Yakıyor

  • İstanbul
  • 2001 Hyundai Sonata 2.5 GLS V6 Otomatik

Merhaba aracımı 09/06/2015 tarihinde aldım. İlk aldığım aylar aracımı 32 lt. gaz ile fulluyordum. Bu gazla 400 kilometre rahat gidiyordum. Sonra ki aylarda bu düşüşe geçti. Gaz ayarı lazım dediler yaptırdım. Bu sefer 350 kilometre yaptı ama son aylarda bakım yaptırmama rağmen 150 kilometreye kadar düştü nedendir? Motorcuya gösterdim ben gaz dan anlamam benzinde hiç bir sıkıntısı yok dedi. Gerçekten de benzin de bir sıkıntı vermiyor. Ayrıca son iki aydır araç benzinden gaza geçerken istop ediyor veya gaz yemiyor titriyor. Gaz pedalına yüklenince 1 dakika için de düzeliyor. Araç içine koku da vermeye başladı bu yüzden 15 gündür benzin de çalıştırıyorum. Lütfen konuyla ilgili yardım edin ne yapmalıyım? Aracımda 2007 yılında takılmış Ecotec marka sıralı sistem gaz takılıdır.

Uzman Görüşü

Sayın Yunus Bey,

32 Lt gaz ile 400 km. yapan bir aracın gaz ayarı ve bakımlardan sonra 150 km yol yapması normal bir durum değildir. Sistemde ciddi bir arıza ve kaçak göz konusudur. Aracın içine gaz kokusu yayılması da bu sebeptendir. Yetkili bir LPG servisine göstermeniz ve gaz kaçak testi yaptırmanız gerekmektedir. Titreme, stop etme sebebi de kaçak veya başka bir sebepten dolayı yetersiz gaz gelmesinden kaynaklanabilir. Ya da sistem ekipmanlarından biri arızalanmış olabilir. Bu şekilde dolaşmak yerine kontrol ettirmeniz gerekir.

Yorum Yap

Üye olmadan yorum yapabilir, bu konu hakkındaki düşüncelerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yazılan yorumlar hiçbir şekilde ototasarruf.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.