• 21-07-2024
  • 172
  • 0
Korhan Yardım İstiyor!

Anlaşılmayan Arıza Kodu P0796

  • Ankara
  • 2017 Opel Insignia B

Hocam merhaba aracımız bir arıza veriyor yolda seyir halinde silkeleme yapıyor ve şanzuman sanki kendini korumaya alıp bir viteste takılı kalıyor sebebi sizce ne olabilir şimdiden teşekkür ederim Verdiği arıza kodu P0796.

Uzman Görüşü

P0796 arıza kodu "Basınç Kontrol Solenoidi C Performans / Sıkışmış (Kapalı)" anlamına gelir. Bu, şanzımanın basınç kontrol solenoidinin performansında bir sorun olduğunu veya solenoidin sıkışmış olduğunu gösterir. Bu sorunlar, aracın düzgün vites geçişleri yapmasını engelleyebilir ve aracın belirli bir viteste takılı kalmasına neden olabilir.

Olası nedenler ve çözümler:

Basınç Kontrol Solenoidi şanzıman sıvısının basıncını düzenler. Arızalı bir solenoid, basıncı düzgün bir şekilde kontrol edemez. Bu durumda arızalı solenoidin değiştirilmesi gerekebilir.

Solenoidin elektrik bağlantılarında gevşeklik, kopukluk veya kısa devre olabilir. Kabloların ve bağlantıların kontrol edilmesi ve gerekli onarımların yapılması gerekir.

Kirli veya düşük seviyedeki şanzıman yağı, solenoidin düzgün çalışmasını engelleyebilir. Şanzıman yağının kontrol edilmesi ve gerekiyorsa değiştirilmesi gerekir.

TCM'de (Transmission Control Module) bir arıza olabilir. TCM'nin kontrol edilmesi ve gerekiyorsa onarılması veya değiştirilmesi.

Şanzıman içindeki mekanik parçalar sıkışmış veya hasar görmüş olabilir. Şanzımanın açılarak mekanik bir inceleme yapılması ve gerekli onarımların yapılması gerekir.

Yorum Yap

Üye olmadan yorum yapabilir, bu konu hakkındaki düşüncelerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yazılan yorumlar hiçbir şekilde ototasarruf.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.