• 09-04-2016
  • 9844
  • 5
Ali Yardım İstiyor!

LPG'de Klima Açıkken Stop Etme Sorunu

  • Eskişehir
  • 2011 Chevrolet Cruze

Ustam araç LPG'de klima açıkken 60 kilometre hızla giderken ayağımı gazdan alıp frene yavaş bi şekilde basınca stop ediyor. Klima açıkken aracın her tarafını akla ne gelirse baktırdım araçda bişey yok Landirenzo Omegas plus kit var.

Uzman Görüşü

Sayın Ali bey,

Yaşadığınız durum tamamen LPG ayarlarından kaynaklanmaktadır. Yeni nesil teknolojiye sahip motorlarda belli bir hızda giderken ve araç vitesteyken ayağınızı gazdan çektiğinizde araç cut-off durumuna geçerek enjektörlere benzin/LPG akışını keser. Bu durumda araç sahip olduğu ivme ile yavaşlamaya devam eder. Klima açıkken motor daha çok yorulduğundan aracınızda LPG'de stop etme durumu tam bu anda gerçekleşmektedir. LPG ayarlarında cut off değerlerinin daha yüksek devirlere ayarlanması gerekir.

5 Yorum

Avatar
İlhan
31-08-2021 | Ankara

Hiç uğraşmayın Cruze arabalara krank yetersiz olduğu için klimada istop eder, Tüple vs şeylerle ilgisi yok uğraşmayın para harcamayın klima açmazsanız sorun biter.

Avatar
Kadir
08-08-2020 | Mersin

Benim aracım Chevrolet Cruze 1.6 hb otomatik ve 77 binde. Yaklaşık 3 senedir araç lpgde iken ve klima açıkken kavşaklara, ışıklara, kasislere geldiğimde mecburen yavaşlamak için frene basıyorum. Frene bastıktan kısa bir süre sonra araç stop ediyor, direksiyon devre dışı kalıyor. Çok tehlikeli bir durum ortaya çıkıyor. El frenini çekmesem ya öndeki araca ya kaldırıma ya da iş yerine dalacak. İki kez oto gazcıya gittim. Gaz ayarlarını yaptılar ama sonuç aynı. Forumları takip ediyorum herkes farklı farklı sebepler sunmuş. Yardıma ihtiyacımız var.

Avatar
Mutlu
12-12-2019 | Muğla

Selamunaleykum, aracım cruze 2010 model hiç bi sıkıntı yoktu aracım dün klimayı açtım gene bişey olmadı ama klima ayarını cama verdim bi anda araba stop edip direksiyonu kitledi. Az kalsın kaza yapıyordum sadece klima ayarını cama verdiğim zaman oluyor.

Avatar
Umut
16-09-2018 | Samsun

İyi akşamlar Ustam yaklaşık olarak 1 seneden beri aracımda rampada çekiş düşüklüğü stop etme titreme ve vites geçişlerinde sarsıntı vardı. Bu arada aracım Fluence Touch otomatik aracımı Samsun'da Renault üzerine çalışan bir firmada yaptırdım. Şu an için aracımda stop etme olayı kalktı silkeleme olayı kalktı rampada çok güzel çekiyor ancak araba LPG klima açıkken frene basınca stop ediyor. Lütfen bana yardım edin. Bugün üstelik LPG ustasına gittim. Aracımın siboplarının komple değiştirildiğini LPG ayarı yapılmasını söyledim yaptılar buna rağmen sorun çözülmedi.

Avatar
fb
16-09-2017 | İstanbul

Kesinlikle sorunu çözdü çok teşekkür ediyorum. Hatta şu oldu: Usta artistlik yaptı bir sürü sebepten olur dedi. Israr ettim yapmak mecburiyetinde kaldı. Maşallah sorun gitti.

Yorum Yap

Üye olmadan yorum yapabilir, bu konu hakkındaki düşüncelerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yazılan yorumlar hiçbir şekilde ototasarruf.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.