• 18-04-2016
  • 4009
  • 0
Murat Yardım İstiyor!

Seat Leon LPG Tavsiyesi

  • Kocaeli
  • 2007 Seat Leon

Merhaba hayırlı akşamlar,

Aracıma LPG taktırmak istiyorum kafamda bi kaç soru var. LPG taktırdıktan sonra sürekli arıza ışığı yakma sebebi nedir ve hangi marka LPG taktırmamı önerirsiniz?

Aracım Seat Leon 1.6 102hp

Uzman Görüşü

Sayın Murat Bey,

LPG'li araçların arıza lambası yakması genel olarak yanlış kit seçimi, ustanın montaj hatası, LPG sistemindeki parçalarda meydana gelen arıza, araca uygun kalibrasyon yapılmadan "yapıştırma" diye tabir edilen programın atılması gibi sebeplerden kaynaklanır.

Ustalık hatalarından kaynaklanan sebepler yanlış nozul seçimi, enjektör mesafelerinin uzun tutulması, enjektör sıralamalarının yanlış dizilmesi, araca özgü yazılım yerine var olan bir başka araca ait programın atılması, aracın daha erken LPG'ye geçmesi için gaza geçiş ısısının düşürülmesi, regülatör basıncının düşürülmesi sayılabilir. Tüm bu sebepler aracın zengin ya da fakir karışıma düşmesine sebep olacağı için motor arıza lambasını yakar.

Aracınız MPI motora sahip ve sıralı sistemlere uygundur. 102 hp ve turbo özelliği olmadığı için iyi bir usta ve servis bulup bütçenize uygun, bilinen tüm markaları tercih edebilirsiniz. Yerli sistemlerden Atiker ve AKL, İtalyan sistemlerden ise BRC, Landirenzo ve Lovato düşünebilirsiniz.

Yorum Yap

Üye olmadan yorum yapabilir, bu konu hakkındaki düşüncelerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yazılan yorumlar hiçbir şekilde ototasarruf.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.