• 06-05-2016
  • 7597
  • 0
Muhammet Yardım İstiyor!

Punto Hangi Marka LPG Taktırmalıyım?

  • Elazığ
  • 2012 Fiat Punto 1.4 fire pop

Aracı yeni aldım daha devrini almadım. Araç 40.000 km de lpg taktırmayı düşünüyorum. Toplam maliyeti ne kadar olur. Ayrıca devirde yeni ruhsat çıkaracağım için lpg için yinede ruhsata para verir miyim? Son olarak araç muayene bitiş tarihi 2017 olarak görünüyor bu lpg muayenesi yaptırınca bu tarih de uzayacak mı?

Uzman Görüşü

Sayın Muhammet Bey,

Öncelikle aracınız hayırlı olsun.

Aracın devrini aldıktan sonra ruhsatı çıkartmadan önce zorunlu trafik sigortasını ve LPG montajını yaptırmanız gerekmektedir. Noter satış kağıdı ile ruhsatı çıkartmak için size 1 ay süre tanınır. Bu süre içerisinde LPG montajını güvenilir, yetkili bir serviste yaptırmalı, fatura, proje, garanti belgeleri ve Montaj Tespit Tutanağı ile montajı yaptırdığınız il de Makine Mühendisleri Odası'ndan randevu alarak (randevusuz da olur) sızdırmazlık raporunu almalısınız. Ardından aracın TüvTürk'e giderek muayene olması gerekir. Egsoz muayenesinin de yapılmış olmasına dikkat ederek aracın muayenesini yaptırınız ve ardından evraklarınızı kaybetmemeye dikkat ederek Trafik Tescil Şube Müdürlüğü'ne giderek ruhsatınızı çıkartınız. LPG montajı sonrası araç muayenesi zorunludur. Bu sebepten aracın muayene tarihi 2017 değil, yeni muayene yaptırdığınız tarihten 2 yıl sonrasına uzayacaktır.

Noter Masrafı: 118 TL (Plaka değişecekse 226,5 TL)
Zorunlu Trafik Sigortası: - (Değişir)
LPG sızdırmazlık raporu: 35-40 TL
Ek1 Belgesi: 20 TL (doldurulmuş olarak)
Dilekçe ücreti: 15-20 TL
TüvTürk araç muayene: 196 TL
Ruhsat değişimi: Tek yaprak 80 TL, çift yaprak 180 TL

Aracınıza takılacak LPG kiti fiyatı ise markaya göre 1.500-2.500 TL arasında değişecektir. Bütçenize uygun olarak Atiker, BRC, Landirenzo, Zavoli, Lovato markalarından birini tercih edebilirsiniz.

Yorum Yap

Üye olmadan yorum yapabilir, bu konu hakkındaki düşüncelerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yazılan yorumlar hiçbir şekilde ototasarruf.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.