• 23-09-2016
  • 3609
  • 0
Kenan66 Yardım İstiyor!

LPG Rölantide Dalgalanma Sorunu

  • İstanbul
  • 2002 Renault Clio

İyi günler; benim aracın lpg sistemi destro diye bir marka 10 liralık LPG ile 3-5 km gidiyor. 20 liralık LPG ile en fazla 10-15 km gidiyor. LPG ye geçtiği zaman da tekleme gaz alıp veriyor yani ibre yukarı aşağı oynuyor. İstanbul da bunun servisi kalmamış bilgisayara bağlanması gerekiyor diyorlar. Şimdi aracı muayeneye götüreceğim götüremiyorum. Bana en yakın bayi Gebze de aracın muayenesi yok ne yapacağım bilemedim bana yardımcı olursanız sevinirim. Usta önerirseniz çok iyi olur. Sizin düşüncenize göre usta ne diyecek şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim..

Uzman Görüşü

Merhaba,

Destro İstanbul bayileri için buradaki linkten yetkili servislerle görüşebilirsiniz.

Rölanti dalgalanmasının onlarca nedeni olabilir. Ateşleme ile ilgili sorunlar, manifoldun hava alması, regülatör diyaframının patlak olması, bobin, sensör arızaları, boğaz kelebeğinin pis olması, rölanti motorunun bozulması, enjektör arızaları, vs. bu soruna yol açabilir. Sistem ekipmanlarının her birinin sorunsuz çalışması gereklidir. Sorunun neden kaynaklandığını anlamak için de aracınızın bilgisayara bağlanması gerekir. Ya da şüphelendiğiniz parçaları değiştirerek deneme yanılma yapabilirsiniz. Yetkili servis ya da parça bulamazsanız ya gerçekten ilgilenecek iyi bir usta bulmanız ya da sistemi fazla masraf yapmadan Atiker gibi bütçeye hesaplı başka bir marka ile değiştirmeniz mantıklı olur. İlerde sürekli sorunlarla boğuşmak ve masraf yapmak yerine bir kere de kurtulmak daha akıllıca bir karardır.

Yorum Yap

Üye olmadan yorum yapabilir, bu konu hakkındaki düşüncelerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yazılan yorumlar hiçbir şekilde ototasarruf.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.