• 03-12-2016
  • 3023
  • 0
Ümit Yardım İstiyor!

Aracım Kendiliğinden LPG'den Benzine Geçiyor

  • Ankara
  • 1996 Opel Vectra A Kasa

Araçta BRC marka takılı. Araç ilk çalıştığında LPG'ye geçme süresi çok uzun. Sabah çalıştırdıktan sonra 5-10 dk arasında bir sürede LPG'ye geçiyor. Bu süreyi kısaltma şansımız varmıdır?

Son 1000 km de arasıra kendiliğinden benzine geçiyor. 5-10 dk gibi bir sürede tekrar LPG'ye kendi geçiyor. Ben hiçbir müdahelede bulunmuyorum. Bazen aracı devirsiz bazende sıkıştırarak kullanıyorum ki neden geçtiği konusunda fikir sahibi olabilmek için ama bu tür kullanımlarda geçmiyor.. Gazı kötü yerden mi aldım şüphesiyle bir süreliğine devamlı iyi bir yerden aldım onunla da alakası yok sorun ne olabilir? Teşekkürler..

Uzman Görüşü

Sayın Ümit Bey,

Normal şartlarda LPG'ye geçiş süresi, motorun 40 derece sıcaklığa ulaşmasına ayarlıdır. Sıvı halde bulunan LPG'nin en iyi şekilde buharlaşması ve sorunsuz çalışması için 40 derece uygundur. Buna bağlı olarak yaz/kış LPG'ye geçme süresi değişiklik gösterebilir. Araç yazın 200-300 metrede LPG'ye geçerken kışın bu süre 2 km. ye kadar çıkabilir. LPG'ye geçiş süresi sistem bilgisayara bağlanarak düşürülebilir. Bazıları bunu 20 dereceye kadar indirmektedir. Bu durumda araca henüz yanmaya hazır olmayan çiğ yakıt gönderilir. Buharlaşmayan gaz iyi yanmayacağından dolayı tekleme, stop etme gibi sorunlara yol açabilir.

Aracın LPG'den benzine atması map sensörü arızasından kaynaklı olabilir.

Yorum Yap

Üye olmadan yorum yapabilir, bu konu hakkındaki düşüncelerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yazılan yorumlar hiçbir şekilde ototasarruf.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.