• 12-12-2016
  • 5485
  • 2
Sami Yardım İstiyor!

Aracın Hareket Halinde Stop Etmesi

  • İzmir
  • 2013 Chevrolet Cruze Sport Plus

Yaklaşık 15 gün önce arıza lamba ışığı nedeniyle aracımı servise götürdüm. Araç diagnoza bağlanıp gerekli güncellemelerin yapıldığı, ancak lpg filtrelerinin de temizlenmesi gerektiği söylendi. Dün aracımla bayağı yolculuk yaptıktan sonra, sokağa dönüş esnasında gaza bastım, araç hafifçe tekledi, akabinde stop etti. Haliyle direksiyon kitlendi. Düşük hızda olduğum için aracı durdurmam kolay oldu. Yeniden çalıştırıp yola devam ettim. Öncelikle bu ciddi bir sorunmu ve çözümü nedir?

Uzman Görüşü

Sayın Sami bey,

Aracın filtrelerinin temizlenmesi gerektiğini servis size belirtmiş. LPG filtrelerini temizletmek yerine (temizlendiğini yeni duydum) sistem bakımını yaptırmanız ve filtreleri yenisi ile değiştirmeniz çok daha yerinde olur. Zaten filtrenin maliyeti 3-5 TL civarında. Muhtemelen filtreler pis ve tıkalı olduğu için araç tekleyerek stop etti. Şu aşamada ciddi bir sorun değildir. Fakat bu şekilde devam ederseniz hem kendinizi tehlikeye atarsınız hem de filtre görevini yapamayacağı için pislikler enjektörlerin bozulmasına yol açacaktır. Bir an önce yetkili servise götürüp LPG bakımını yaptırınız.

2 Yorum

Avatar
Yahya
10-02-2017 | Eskişehir

Sa. iyi günler. Ben dün chevrolet aveo 1.4 sx aldım. Uzun yol yaptım daha sonra aracı kapattım hemen. 5 saat sonra gece 11 civarı aracı çalıştırmak istedim çok zor çalıştı. Zavoli sıralı sistem var araçta. Ve kontağı ilk açınca egzoz arıza ışığı yanıyor. Yine sabahta zor çalıştı. Kontağı baya çevrili tuttum. Çalıştıktan sonra ışık söndü. Sebebi nedir acaba? Yardımcı olur musunuz?

Avatar
Süleyman
02-01-2017 | Kayseri

Aracım yolda giderken tık tık ses geliyor istop ediyor 5 dakika bekleyince çalışıyor.

Yorum Yap

Üye olmadan yorum yapabilir, bu konu hakkındaki düşüncelerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yazılan yorumlar hiçbir şekilde ototasarruf.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.