• 13-12-2016
  • 3227
  • 0
Murat Hoca Yardım İstiyor!

LPG (Gaz) Kaçağı

  • İstanbul
  • 2004 Renault Scenic

Aracımda bir süredir stop ettikten sonra gaz atımı var. Örneğin en son 20 tl gaz aldım evin önünde geceden sabaha gaz bitmişti ve yoğun bir gaz kokusu ile birlikte, bir yol gösterirseniz sevinirim.

Uzman Görüşü

Merhaba Murat Bey,

Belliki aracınızdaki sistem gaz kaçırıyor. Gazın erken bitmesi ve araç içindeki yoğun gaz kokusu buna işaret ediyor. Gaz kaçağı birçok yerden meydana gelebilir. Eğer aracın arka, dış kısmında koku hissederseniz dolum ağzını kontrol ettirin. Genelde dolum ağzı içerisindeki gazın geri çıkmasını tutan bilya yerine tam oturmadığı için gazı kaçırır. Koku bagaj içerisinde ise şamandıra ve bakır borulardan şüphelenebilirsiniz. Eğer motor bölmesinden geliyorsa enjektörlere, regülatöre ve bağlantı ekipmanlarına baktırın. Bu şekilde araca binmeniz tehlikelidir. LPG vanasını kapatıp, en kısa sürede servise götürmeniz gerekmektedir. Servis, gaz kaçağı dedektörü ile kaçağın yerini anında tespit eder ve gerekli müdahaleyi yapar.

Yorum Yap

Üye olmadan yorum yapabilir, bu konu hakkındaki düşüncelerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yazılan yorumlar hiçbir şekilde ototasarruf.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.