• 28-12-2016
  • 7315
  • 3
Kerim Akkayüz Yardım İstiyor!

P0171 Fakir Karışım Sorunu Yardımcı Olur musunuz?

  • Malatya
  • 2010 Toyota Corolla 1.6 124 hp

İyi günler aracımı 2 ay önce aldım. Aracımda ilk olarak seyir halindeyken ya da ışıklarda durduğumda gazdan benzine atıyordu. Sonrasında motor arızası çıkmaya başladı. Bilgisayara bağladığımızda p0171 sistem fakir (sıra 1) arızası çıktı. Arızayı sildik bi kaç gün sonra yine çıktı. Rölantide dalgalanmalar yaşanıyor. Aracın çekişte düşüklük yaşanıyor. LPG servisine gittim sorunu anlattım. Bilgisayara bağladı, ayar yaptı arıza kodunu sildik. Bi kaç gün sonra tekrar aynı şey oldu. Sorunların hiçbiri çözülmedi. Yol gösterip yardımcı olursanız sevinirim kolay gelsin.

Uzman Görüşü

P0171, yakıt-hava karışımı dengesizliğinden yaşanan ve LPG'li araçlarda en çok oluşan hata kodudur. Araçtaki yakıtın az, havanın ise fazla olduğunu gösterir ki buna "Fakir Karışım" denilmektedir. Bu durum motor içindeki ısının yüksek olmasına, performansın düşmesine, başta supaplar olmak üzere pistonların erimesine kadar bir çok parçanın ciddi zararlar görmesine yol açabilir. Bir an önce bu arızanın giderilmesi gerekmektedir.

Arıza kodunu sildirmeniz bu hatanın giderildiği anlamına gelmez. Öncelikle motorun tüm hava girişlerini kontrol ettirin. Enjektörlerin manifolda girdiği yerlerde kaçak var mı baktırın. Ardından araca özel kalibrasyon yapılmasını isteyin. Yani en ağır şartlar da göz önüne alınarak, EOBD cihazı ile araca yolda ince ayar yaptırın. Tüm bu işlemleri yaptırmadan önce aracı yaklaşık 200-300 km. benzinde kullanın ve hiç LPG'ye geçirmeden servise götürün.

3 Yorum

Avatar
Ahmet
02-02-2020 | Kocaeli

Bende aynı sorunu yaşıyorum, acaba boğaz kelebeği ile de bir ilgisi olabilir mi?

Avatar
Corolla
05-01-2020 | İstanbul

Parça ismi Nozul.

Avatar
Corolla
05-01-2020 | İstanbul

Aynı sorunu yaşadım ustam bilgisayardan parametreleri ayarlayamadı ve enjektöre giren 4 küçük sarı boruyu çapı geniş 4 boru (enjektör borusu sanırım) ile değiştirdi ve ayarladı 2 senedir sorun yok 2012 corolla.

Yorum Yap

Üye olmadan yorum yapabilir, bu konu hakkındaki düşüncelerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yazılan yorumlar hiçbir şekilde ototasarruf.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.