• 27-12-2016
  • 2319
  • 1
Murat Yardım İstiyor!

LPG'de Aşırı Benzin Yakma Sorunu

  • Malatya
  • 2007 Hyundai Era

Merhaba ustam,

Ticari taksiciyim. Aracım triger sıyırdı ve üst kapak komple yapıldı. LPG hortumları, termostat ve bir tane arızalı benzin enjektörü değişti. Şu an aracıma üç günde bir 20-30 TL arası benzin alıyorum. Aşırı çok yakıyor. Eskiden 50 TL benzinle 20 gün idare ediyordu. Kaç ustaya götürdüysem, LPG ayarı yaptırdıysam olmadı. Sizce sorun ne olabilir? Teşekkür ederim. Ayrıca aracımda LPG rölesi takılı değil.

Uzman Görüşü

Merhaba,

Öncelikle geçmiş olsun. Birçok usta baktığı ve müdahale ettiği halde soruna çözüm bulamadıysa buradan ezbere birşeyler söylemek ve çözüm üretmek çok zor. Ancak olası nedenler hakkında birşeyler yazabilirim.

LPG'li aracın benzin tüketmesinin iki nedeni vardır. Bunlardan biri aracın LPG'ye geçiş süresinin geç olmasıdır. Bu durum ısı sensörü arızası, yanlış hortum bağlantıları, su kanallarında tıkanıklık, su seviyesinin az olması gibi nedenlerden kaynaklanabilir. Sistem ekipmanlarından birinin arızalı olmasını saymıyorum bile, çünkü bu zaten başlı başına temel bir sorundur.

Benzin tüketiminin diğer nedeni ise aracın yüksek devirlerdeyken yetersiz besleme ya da arızalar sebebiyle LPG'den benzine atmasıdır. Bu duruma Map sensörü arızası, enjektörlerde yanlış nozül kullanılması, regülatör basıncının düşük olması, LPG enjektörlerinin ayarsız, sıralamasının hatalı ya da arızalı olması, tıkalı filtreler ve ECU arızası sebep olabilir.

1 Yorum

Avatar
Murat Bayar
12-01-2017 | Malatya

Merhaba Ustam, öncelikle verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Aracın LPG'sinde herhangi bir sorun çıkmadı. Yalnız iki benzin enjektörü arızalı çıktı. Bu gün onları değiştireceğim şansa artık :) Olmadı satacağız. :d

Yorum Yap

Üye olmadan yorum yapabilir, bu konu hakkındaki düşüncelerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yazılan yorumlar hiçbir şekilde ototasarruf.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.