• 07-11-2015
  • 4306
  • 0
İlker Yardım İstiyor!

Peugeot 106 XN Hangi LPG Markası Takılmalı?

  • İzmir
  • 1999 Peugeot 106 XN 1100CC

Merhaba aracım bildiğim kadarıyla tek nokta enjeksiyon sistemine sahip. Birçok ustayla görüştüm farklı farklı cevaplar aldım. Kimi diyor karbüratörlü lpg kiti olur kimi diyor bunların lpg kiti ayrı ve pahalı..... Sizce aracım hangi sistemle uyumluluk gösterir? 1.1 motor olması performansını çok etkilermi? Sizce hangi marka lpgyi tercih etmeliyim ekonomik bir marka ve fiyat verirseniz çok memnun olurum...

Uzman Görüşü

Sayın İlker Bey,

Aracınız çok noktalı enjeksiyon sistemine sahiptir. Bu bakımdan sıralı sistem takılması uygundur. Düz sistem takıldığı zaman araçtan verim alamama, patlatma sorunları yaşarsınız. Uzun vadede aracınızın motoruna ciddi zararlar verirsiniz.

Dönüşüm sonrası aracınızda hissedilir bir performans kaybı yaşamazsınız. En fazla araç yüklüyken ve rampalarda bir düşüş hissedebilirsiniz. Bu durum sadece sizin aracınıza mahsus bir olay değildir. LPG takılı tüm araçlarda rampada çekiş düşüşü hissedilmektedir.

Piyasada çok rastlanan ve montajı yapılan bir araç olmadığı için ustalar farklı düşüncelere sahip olabilir. Ayrıca aracınızın benzinli halinin mükemmel çalıştığından ve motorun sorunsuz olduğundan emin olun. Motordaki en ufak bir arıza LPG sistemine de yansıyacak, sorunu çözmeniz zorlaşacaktır. Tavsiyemiz mutlaka tecrübeli ve işi bilen bir ustaya aracınızı teslim etmeniz.

Montaj için "Atiker" + "İyi usta" uygun bir seçim olur.

Konu ile ilgili İzmir Filizler Otogaz - Lütfi Usta'dan 0532 749 46 00 numaralı telefondan bilgi alabilirsiniz.

 

Yorum Yap

Üye olmadan yorum yapabilir, bu konu hakkındaki düşüncelerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yazılan yorumlar hiçbir şekilde ototasarruf.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.