• 01-04-2017
  • 4991
  • 2
Kerem Yardım İstiyor!

Golf 7 Gaza Basıldığında Gelen Cızırtı

  • İstanbul
  • 2012 Volkswagen Golf 7

Merhabalar,

Aşağıdaki sorunum ile ilgili videoyu ben çektim. Sorunum şu; düşük viteslerde ara ivmelenme yapıp vitesi atmazsam bu cızırtılar başlıyor, vitesi atınca geçiyor. Ama çok rahatsız edici. Neden olabilir lütfen yardim edin. Teşekkürler

 

Uzman Görüşü

Merhaba,

Videoda ayak hareketleriniz çok seri olduğu için gaza bastığınızda sesin gittiğini çok net algılayamadım. Ancak Golf'ler de yaşanan kronik bir sorun vardır ve işe oradan başlamakta fayda var. Yakıt hortumlarının karosere çarpması sonucu rölanti durumunda ya da debriyaja basıldığında videodaki gibi benzer bir ses duyulur. Gaza basıldığında bu ses kaybolur. Aynı durumu yaşamanız muhtemel. Motorun sağ ön tarafında, motor soğutma suyu haznesinin yanında bulunan, klima tesisat borularına benzeyen yakıt hortumlarını kontrol ediniz. Bir arkadaşınızın yardımı ile tesisatı elinizle çekiştirerek sesin durumunu gözlemleyiniz, buradan ise müdahale ediniz.

Eğer buradan değilse sorun prizdirek bilyası, debriyaj bilyası ya da devirdaim bilyasından kaynaklanıyor olabilir. Debriyaja bastığınızda ses kesiliyorsa prizdirek bilyası arızalıdır.

2 Yorum

Avatar
Abdullah Ceviz
13-09-2020 | Kayseri

Merhaba, ilgili videodaki sorunun aynısı benim aracımda da var 10 gündür özel servis dahil gitmediğim yer kalmadı. Bendeki ses araç 5 bin devire geldiğinde yapıyor. Araç viteste de olsa boşta da olsa 5 bin devire geldiği anda aynı ses geliyor ayağımı debraj pedalına koyduğum anda gidiyor. Debraj pedalına basmama gerek yok sadece üzerinde ayağımı hissetsin kesiliyor. En son baskıdan olduğu söylendi baskının 4 bacağında eğrilik var dediler, yeni baskı balata takıldı ve çıkanı garantiye gönderdik. Fakat sorun hala devam etmekte sırf bu yüzden arabayı satacağım eğer çözebildiyseniz sorunu bana da yardımcı olursanız sevinirim.

Avatar
Kerem
03-04-2017 | İstanbul

Merhaba, Cevap için teşekkür ederim. Açıkçası dediklerinizi yapacağım. Bu titreme cızırtı gaza bastığımda oluyor ve konsolun direksiyonun altından geliyor. Atıyorum araç 2.vites ve 2000 deviri geçtim zorladım cizzzzz diye ses geliyor. Vitesi atıyorum devir düşünce geçiyor. Zorlarsam oluyor açıkçası. Bide çukurlara girdiğimde veya direksiyonu tam sol falan yapınca bi sallantı tel sesi gibi ses yapıyor.

Yorum Yap

Üye olmadan yorum yapabilir, bu konu hakkındaki düşüncelerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yazılan yorumlar hiçbir şekilde ototasarruf.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.