• 04-04-2017
  • 2068
  • 0
Orhan Yardım İstiyor!

Kontak Çekilse Bile Araç Çalışmaya Devam Ediyor

  • Sakarya
  • 2006 Nissan Almera

Merhaba,

Aracım 1.5 ve 8 senedir Landirenzo sıralı kit takılı. 4-5 ay evvel beyin arızalı dendi, çünkü hareket halinde benzin-gaz-benzin geçişleri oluyordu. Kabloların bir kısmı aküye yakın yerler değişti. Çıkma beyin varmış, onu taktılar LPG'ye geçiş sağlıklı hale geldi. Ama aynı gün kontağı kapatmama rağmen araç çalışmaya devam ediyordu. Bir kaç sök tak yaptım olmadı, benzine geçince kapandı motor. Tekrar ustaya götürdüm. Bu sefer enjektör kablolarına başka hat çekti. Bir kaç denemede sağlıklı oldu ama zamanla aynı sorunu yaşadım. Kontağı çekip gaza yüklenince 2-3 saniye sonra motor susuyor. Başka usta motoru stop ettirip enjektörlerdeki boruyu söküp gaz alarmı bağladı ve öttü. Enjektör bitik, 1000 lira takımı dendi. Sizce sorun enjektör müdür? Beyin değişince yaşadım çünkü. Ya da komple seti atıp Atiker mi taktırayım? Depo ömrünü bitirmeye yakın 10 seneyse. Yakıt sarfiyatım arttı. Acilen önerinizi alayım.

Uzman Görüşü

Merhaba,

Keşke ECU için masraf yapmadan önce sistemi komple Atiker ile değiştirseydiniz. Verebiliyorsanız ECU'yu geri iade edin ve takılacak Atiker sistemine saydırın. Tank değişim ömrü yeni yönetmeliklerle 15 yıla kadar çıkarıldı. Fakat tankınızda paslanma ve çürüme gibi belirtiler olmamalı ve alt tabanına elyaf koyulmalı. Landirenzo enjektör takımı piyasada 650 TL'ye satılmaktadır. Değişim ücreti işçilikle birlikte bu kadar yüksek olmamalı. Bazı servisler parça fiyatına değişimini yapıyor.

Kontağı kapattıktan sonra enjektörler gaz kaçırmaya devam etse bile ateşlemenin kesilmesi gerekir. Kontak bozuk desek sorun benzin sisteminde de devam eder. Arızanın kötü yakıttan ya da avans ayarından kaynaklanması olasılıklar dahilinde.

Eğer tank ve şamandıranız Atiker'in aksam listesine uygunsa mini kit ile 1000 TL'ye işinizi çözebilirsiniz. Uygun değilse komple sistem değişimini 1250 TL'ye halledersiniz. Sistemden iyi randıman almak istiyorsanız komple değiştirmenizi öneririm. Bu sayede tekrar 2 yıl garanti kazanmış olursunuz.

 

Yorum Yap

Üye olmadan yorum yapabilir, bu konu hakkındaki düşüncelerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yazılan yorumlar hiçbir şekilde ototasarruf.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.