• 09-04-2017
  • 4481
  • 2
Kenan Akpınar Yardım İstiyor!

Lpg'de Rastgele Zamanlarda Tekleme Problemi

  • İstanbul (AVR)
  • 2003 Peugeot 307

Merhaba

Bir süredir aracımda belirsiz zamanlarda tekleme problemi yaşıyorum ama bu teklemeyi ne zaman yapacağı belli olmuyor. Problemin çözümü için defalarca Romano LPG kitini taktırdığım servise gitmeme ve ilgilenmelerine rağmen çözüm üretemediler. Problemle ilgili detayları şöyle sayabilirim.

Bu sorun sadece araç LPG de iken ortaya çıkıyor ve saliselerle ifade edebileceğim zaman aralıklarında araç sanki yakıt bitmiş gibi yığılıyor ve tekrar yakıt gelip devam ediyor ama bunu çok hızlı defalarca tekrarladığı için bir silkeleme durumu oluşuyor. Bu aralıkta debriyaja basıp motoru rahatlatınca bazen kesilebiliyor. Eğer motoru rahatlatmazsam ve silkeleme devam ederse otogaz sistemi kendini hataya alıp aracı benzine geçiriyor. Kontak kapatıp tekrar aracı çalıştırdığımda yine LPG de sürüşe davam edebiliyorum. Araç hata verdiğinde kontak kapatmadan servise götürüp oluşan hatayı bilgisayara bağlayarak kontrol ettiğimizde düşük gaz basıncı hatası olduğunu gördük ama dediğim gibi hala çözüm bulamadılar.

Araç ilk çalıştırmada yada yerinde rolantide bu hatayı hiç yapmadı. Hata ile ilgili herhangi bir vites aralığı, herhangi bir devir aralığı, herhangi bir sürat veya aracın dolu ya da boş olması gibi ayırt edici bir durum da yok maalesef. Sanki canı ne zaman isterse o zaman yapıyor gibi. Sadece bildiğim ve tespit edebildiğim her zaman araç yolda iken bu hatanın oluştuğu. Aracın bobini ve bujiler değişti. Enjektör temizlikleri yapıldı. Filtre değişti. Fiziksel bağlantılar kontrol edildi. Gaz ayarı yapıldı. Önerilen yerden otogaz alındı. Sorun bulunamadı.

Bana göre mekanik bir parçanın (kırık ya da çıkık) araç yolda iken rastgele zamanlarda gaz akışını kesmesi gibi bir sorun olabilir. Özellikle depo şamandırasından olabilir diye düşünüyorum. Bir uzman olarak sizin konu ile ilgili görüşleriniz nelerdir? Şimdiden teşekkür ederim.

Uzman Görüşü

Merhaba,

Yaşadığınız sorun ile ilgili gerekli tüm kontrolleri yaptırmışsınız. Buradan ezbere birşeyler söylemek zor. Gaz basıncının düşük olması ile ilgili aklıma gelen ilk etapta Map sensörü ya da regülatörden kaynaklanıyor olabileceği. Fakat bu kadar detaylı kontrol yaptırıpta ustaların bunu atlayacağına ihtimal vermiyorum. Gaz borularında eziklik, gaz kesicinin veya ECU'nun arızalı olması gibi etkenlerde soruna sebebiyet verebilir.

2 Yorum

Avatar
Tuncay
02-05-2020 | Kastamonu

Aynı sorun bendede vardı benzinde hiçbir sorun yok LPG de titreme gibi değişik şekillere girdi tüpün beynini değiştirdik sorun ortadan kalktı.

Avatar
Hakan Çelik
18-06-2018 | Adana

Yukarıdaki sorunun bire bir aynısını bende yaşıyorum. Benim araç çukurlu yollarda daha çok yapıyor. Çözüm bulamadım.

Yorum Yap

Üye olmadan yorum yapabilir, bu konu hakkındaki düşüncelerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yazılan yorumlar hiçbir şekilde ototasarruf.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.