• 14-04-2017
  • 4226
  • 1
ahmetylmz Yardım İstiyor!

Passat FSI Motora Sıralı Sistem Uyar mı?

  • İstanbul
  • 2006-2008 Volkswagen Passat

FSI motora sıralı sistem uyarmı, uyarsa ne takılmalı? Yakıt tasarrufu sağlanır mı? 100 km 10 litre yakan araçta 50 küsür çıkarken LPG ile ne kadar tutar ve araca herhangi bir zarar veya yarar sağlar mı? 2006-2008 passat 1.6 FSI.

Uzman Görüşü

Merhaba,

Sıralı sistem kitler çok nokta enjeksiyon teknolojisine sahip araçlara uygulanabilir. FSI motorlar direkt enjeksiyon olduğu için sıralı sistem kit montajı yapılmaz. Onun yerine aracın motoruna özel yazılımı bulunan direkt enjeksiyon kit montajları yapılır.

FSI, TSI, GDI gibi direkt enjeksiyon teknolojisine sahip motorlu araçlara uzun zamandır LPG montajı yapılmaktadır. Hemen hemen bütün markaların bu motorlara uygun kitleri vardır. Atiker Atikfast, BRC SDI, Prins VSI-DI, Landirenzo Direct, Lovato EXR, Gasitaly F5 uygulama yapan markalardan bazılarıdır. Yapılan uygulamalar son derece sorunsuz ve başarılıdır. Tek olumsuz yönü araç rölantide ve belli aralıklarda motoru korumak için LPG'yi keserek benzinle çalışmaktadır. Bu yüzden tasarruf oranı sıralı sistem motorlara göre daha düşüktür. Ortalama tasarruf %20-25 oranındadır. Yine aynı şekilde bu araçlara yakıtı benzin enjektörlerini kullanarak püskürten sıvı LPG sistemi montajı da yapılmaktadır. BRC LSI, Prins DLM, Vialle Lpdi uygulama yapan markalardan bazılarıdır. Araç ilk çalıştırmadan itibaren LPG ile çalışmakta olup tasarruf %45 civarına kadar çıkabilmektedir. Fakat uygulama fiyatları oldukça pahalıdır.

100 km. de benzinle 10 LT - 50 TL yakıt harcıyorsanız;

Direkt Enjeksiyon kit ile 35-40 TL

Sıvı LPG Sistemi ile 25-30 TL arasında bir gideriniz olur.

1 Yorum

Avatar
Emir Çodur
11-07-2018 | Erzurum

1,6 fsı passat almayı düşünüyoruz benzin fiyatları pahalı olduğu için fazla yanaşmıyoruz LPG çözüm mü ?

Yorum Yap

Üye olmadan yorum yapabilir, bu konu hakkındaki düşüncelerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yazılan yorumlar hiçbir şekilde ototasarruf.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.