• 15-11-2015
  • 9770
  • 0
SerkanE12 Yardım İstiyor!

Corolla 2005 Lpg Donma ve Silkeleme Sorunu

  • İstanbul
  • 2005 Toyota Corolla Hatchback

Aracımda Tartarini Lpg kiti mevcut. Öncelikle aracım çok zor ve radyatörde az su kaybı olsa bile hiç geçiş yapmıyor benzinde kullanıyorum. Ayrıca suyu tamamladığım gaza geçtiğinde ise aracımda bariz aşırı silkeleme, gaz yememe ve bir süre sonra aşırı tekleme meydana geliyor. Aracımı Lpg servisinde bilgisayara sokturdum ancak sıkıntı yok dediler. Sorun nedir bilgi verirmisiniz?

Uzman Görüşü

Sayın Serkan bey,

Anladığım kadarıyla aracın benzinli sisteminde bir sorun yok. Silkeleme ve gaz yememe sorunu sadece LPG'ye geçtiğinde ortaya çıkıyor. Bu durum motor ısınınca da düzelmiyor ve artarak devam ediyor.

Yaşanan sorun regülatör kaynaklı veya soğutma suyu kaçağından olabilir. Tanktan gelen -40 derecedeki sıvı haldeki LPG'nin ısıtılıp, buharlaşması için aracın soğutma suyundan bağlantı alınır. Aracın suyu yeterli seviye de değilse gaz buharlaşmadan enjektörlere, oradan da manifolda gönderilir. Gaz istenilen kıvama gelmediği için ideal yanma gerçekleşmez. Motor silkeleme ve titreme yapar, hatta stop eder. Ayrıca regülatör içerisinde sürekli yoğunlaşan gaz, regülatörün donmasına ve karlanmasına sebep olur.

Regülatör içindeki diyaframın patlak olması da su ile gazı birbirine karıştırır ve aracın LPG'ye geçişini zorlaştırarak regülatörün donmasına sebep olur.

Su kaçağı olup olmadığından emin olmak için hortumları ve kelepçeleri kontrol ettiriniz. Aracınızın radyatör kapağını açarak gaz kokusu olup olmadığını kontrol edin. Şayet gaz kokusu alıyorsanız diyafram patlak ve değiştirilmesi gerekmektedir.

Eğer sorun regülatör kaynaklı değilse LPG enjektörlerine ve oksijen sensörüne baktırınız.

 

Yorum Yap

Üye olmadan yorum yapabilir, bu konu hakkındaki düşüncelerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yazılan yorumlar hiçbir şekilde ototasarruf.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.