• 02-10-2017
  • 9585
  • 2
Ramazan Yardım İstiyor!

Aracın Zor Çalışması ve Beyaz Duman Atması

  • Aydın
  • 2001 Fiat Palio 1.2 8v çok nokta

Aracım ilk anda (benzin) zor çalışıyor ve direkt stop ediyor. Bir kaç kere tekrarlıyorum çalışıyor fakat gaz verdiğim anda boğuluyor tekrar stop ediyor. Bu anda gaz verince egzozdan beyaz duman ve hafif pat pat sesi geliyor. Üç tane ustaya gösterdim bir çözüm bulamadılar. Rica etsem yardımcı olur musunuz? Iyi çalışmalar...

Uzman Görüşü

Merhaba,

Aracın zor çalışmasına ve beyaz duman atmasına birçok sorun neden olabilir. Akü'nün zayıf olması, enjektörlerin, bujilerin, buji kablolarının, ateşleme bobininin, benzin pompasının, marş otomatiğinin arızalı olması başlıca sebeplerden sayılabilir. Kötü yakıt, filtrelerin zamanında değiştirilmemesi gibi etkenlerde aracın çalışmasını etkiler. Aracınızın egzozundan gelen pat pat seside ateşlemenin görevini yapmamasından kaynaklanır.

Soğuk havalarda ilk çalıştırmada hafif duman çıkması normal görülebilir. Aşırı beyaz duman ise aracın yanma odasına su karıştığının habercisidir. Bu su yakıta karışmış olabilir, depo kapağından içeriye sızmış olabilir, egzoz borusunda toplanmış olabilir ya da silindir kapak contasından kaçırıyordur.

2 Yorum

Avatar
Ob
08-10-2020 | Bursa

Selamın aleyküm. Aynı sorunu ben de yaşadım bende atiker lpgli siena var. Lpg enjektör memesi değiştirilerek çözüm bulundu. Biraz geç bir cevap oldu ama ben de aynı sorunu yaşadım.

Avatar
Murat
15-01-2019 | Afyon

Selamın aleykum arkadaşlar benim aracım fiat siena 1.2:2002 model ilk çalışmalarda özellikle sabahları 4 veya 5 marsda anca çalışıyor benzin pompası bujiler kablolar deyisti ancak gene aynı arza var düşüncem arza enjektorlerde olabilirmi benzini az üflüyor olabilirmi lütfen yardım edin kactane ustaya götürdüm yapamadılar şimdiden teşekkür ederim

Yorum Yap

Üye olmadan yorum yapabilir, bu konu hakkındaki düşüncelerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yazılan yorumlar hiçbir şekilde ototasarruf.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.