• 10-10-2017
  • 2557
  • 1
İbrahim Örs Yardım İstiyor!

Turbodan Gelen Islık Sesi

  • Rize
  • 2008 Ford Ranger

Merhaba ustam benim araç 2008 model Ranger içten turbolu. Aracı çalıştırdıktan sonra gaza basınca ıslık sesi geliyor. Gazdan çekince ise ses kesiliyor. Sorun nedir?

Uzman Görüşü

Merhaba,

Turbo hortumdan hava kaçırıyor olabilir ya da pervanenin balans ayarı bozulmuş olabilir. Yağın geç değiştirilmesi, kalitesiz yağ kullanımı da turbonun ötmesine sebep olan nedenlerdir.

Turbo araç sahiplerine ek bilgi olarak;

Yüksek devirlerden sonra kontağı hemen kapatmamanız önerilir. Bu durum turboyu yağsız bırakarak milin zarar görmesine sebep olabilir. Aynı şekilde ilk çalıştırmalarda da motoru ısıtmak için gaza birden yüklenmemeli, turbonun yağlanması beklenmelidir.

1 Yorum

Avatar
İbrahim Örs
10-10-2017 | Rize

Ustam öncelikle cevabınız için teşekkürler baya zaman önce bir ustaya göstermiştik aracı turbodan böyle sesler geliyor diye usta kaputu açıp turbonun hortumuna basınç uyguladığında gaza basmamızla beraber ses kesiliyor idi fakat usta turbonun revize olması gerektiğini söyledi aracı bırak dedi yoksa motor yanar dedi sizce ne yapmalıyım siz dediğiniz gibi hortuma basınç uygulanınca ses kesiliyor günümüzde bazı ustalarımız sorunun basit olmasını bizim arabadan anlamamızı bir fırsata çevirerek arızanın büyük olduğunu söylüyorlar bi akıl verirmisiniz.

Yorum Yap

Üye olmadan yorum yapabilir, bu konu hakkındaki düşüncelerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yazılan yorumlar hiçbir şekilde ototasarruf.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.