• 14-10-2017
  • 4520
  • 2
Mehmet Salih Kan Yardım İstiyor!

Rektefiye Sonrası Otomatik Şanzıman Sorunu

  • Diyarbakır
  • 2007 Chevrolet Captiva

Merhaba,

Aracım 2007 model 2000 motor dizel otomotik Chevrolet Captiva. Uzun yolda hararetten dolayı conta yaktık üst kapak silindirler falan değişti motor rektefe edildi. Ama şanzımanda sorun oluştu bu sefer. Araç çalıştıktan yaklaşık 30 saniye sonra kendini 4. vitese atıyor. Manuele alınca sadece düşük hızda olursak 2. vitese geçiyor. Şanzıman söküldü birşey çıkmadı elektrikçi baktı birşey bulamadı. Şanzıman beyni değişti olmadı. Vites selenoidleri yenilendi yine olmadı kimse içinden çıkamıyor.

Uzman Görüşü

Merhaba,

Öncelikle başınıza gelenler için geçmiş olsun. Aracınızda herhangi bir arıza lambası yanmıyor mu? Ya da bilgisayara bağlandığında hata kodu veriyor mu?

Bu tip arızalarda öncelikle şanzıman yağı, beyin ve selenoidlerden şüphe edilir. Kontrol edildiğine ve değiştirildiğine göre aracınızda sensörlerle ilgili bir problem olabilir. Otomatik vites geçişlerini krank devir sensörü (Motor devir sensörü, krank mili pozisyon sensörü, krank mili konum sensörü de denilmektedir) ve hız sensörü arızaları etkiler. Bu sensörleri kontrol ettiriniz.

2 Yorum

Avatar
Hikmet
22-12-2022 | Aliağa

Merhaba arkadaşlar şanzuman soğukken rampada devir yükseliyor ama araç hızlanmıyor düzde viteslere geçiyor şanzıman ısındığında bi sıkıntı kalmıyor 2011 model sebebi nedir başına gelen varmı?

Avatar
Mehmet Salih Kan
16-10-2017 | Diyarbakır

Merhabalar hocam dediğiniz sensör arızası veriyor p0722. Ama değiştirince sorun çözülmüyor.

Yorum Yap

Üye olmadan yorum yapabilir, bu konu hakkındaki düşüncelerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yazılan yorumlar hiçbir şekilde ototasarruf.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.