• 04-01-2016
  • 4769
  • 3
Sercan Yardım İstiyor!

Civic 1.4 is LPG Dönüşümü

  • İstanbul
  • 1998 Honda Civic 1.4 is

Günaydınlar;

1998 model 1.4 is Civic aracım var. Yakıtını benzinde km de 50 kuruş altına düşüremedim. LPG dönüşümü yaptırmak istiyorum fakat hangi kit en iyi performansı verir? Anadolu yakası Maltepe ve çevresinde ustalığı iyi olan, uygun fiyat avantajı sunabilecek bir yer arıyorum yardımcı olabilir misiniz?

Uzman Görüşü

Merhaba Sercan bey,

Aracınızın montaj sonrası uyumsuzluk ya da kronik bir sorunu bulunmamaktadır. Honda Civic 1.4 is aracına birbirinden farklı markalar taktırıp memnun kalan müşteri sayısı fazladır.

LPG'de performans kaybı kitten ziyade kullanılan yakıt ile alakalıdır. Performansı etkileyen bir diğer etkende montajın düzgün yapılıp yapılmadığı ile ilgilidir. Eğer takılan kitin enjektörleri benzin enjektörlerinin açılıp kapanma hızını yakalıyorsa, yeterli beslemeyi sağlıyorsa, araca uygun doğru kit takılmışsa, regülatör araca uygun seçilmişse, hortum boyları, enjektör mesafeleri düzgün ayarlanmışsa, nozüller doğru seçilmişse, vs... yaşanacak performans kaybı hemen hemen hissedilmeyecek boyutlardadır. Yani montajı mükemmel yapılmış "x" marka kitte de "y" marka kitte de %2 oranında performans kaybı yaşanır. Bundan şu sonuç çıkmasın. Size demiyoruz ki gidip en kalitesiz, en ucuz kiti taktırın. Bugün bilinen ve kendini ispatlamış tüm markalar (birkaç istisna dışında) kalite ve teknoloji olarak hemen hemen biririne eşit seviyededir. Buradan çıkarılması gereken sonuç performansı kit değil usta belirler.

Bütçenize uygun yerli kitlerden Atiker ve AKL ithal kitlerden İtalyan markaları (BRC, Lovato, Zavoli, Landirenzo, Tartarini, Landi) tercih edebilirsiniz.

Bulunduğunuz bölgeye çok yakın olmasa da 0535 669 89 82 numaralı telefondan Ümraniye'de bulunan Başak Otogaz Dursun bey ile görüşüp detaylı bilgileri alabilirsiniz.

3 Yorum

Avatar
Oto Tasarruf
22-01-2016 | Ankara

Merhaba İsmet bey, Özellikle kış aylarında ince yağ kullanmak akışkanlığı sağlayarak motorun daha kolay çalışmasını ve daha az yakıt tüketmesini sağlar. 20w50 kalın ve katılık oranı fazladır. Ilıman bir iklim de yaşadığınızdan dolayı ideal olanı daha akışkan 10w40 yağ kullanmanızdır. Ancak yaşadığınız sorunun bununla ilgisi yoktur. Yanlış yağ kullanımı aracın performans kaybına, yaz aylarında hararet sorununa, aşınmaların hızlanmasına, daha fazla yakıt tüketimine vs. etki eder.

Avatar
İsmet
21-01-2016 | Adana

Ustam öncelikle iyi akşamlar, Aracım 2001 1,4 Civic sıralı sistem Atiker lpg var arabamda. Sorum şudur ustam arabayı çalıştırdığımda devri 1500 de çalışıyor sonra 0,8 e düşüyor ısınınca ve ben ayağımı gaz pedalına basıp çektiğimde devri sıfıra kadar düşüyor. Yani araba kendini zor topluyor. Sönecek gibi oluyor. Geçenlerde bakım yaptırdım usta 20 50 yağ katmış ondan öncede 5 40 mobil katmıştım ondan mı acaba. Direksiyonu tam kırdığımda da sağa sola devri yine düşüyor ustam şimdiden teşekkür ederim. İyi akşamlar.

Avatar
Sercan
05-01-2016 | İstanbul

Bilgi paylaşımınız için teşekkürler

Yorum Yap

Üye olmadan yorum yapabilir, bu konu hakkındaki düşüncelerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yazılan yorumlar hiçbir şekilde ototasarruf.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.