• 11-01-2016
  • 5479
  • 0
Engin Yardım İstiyor!

Meriva Hangi Tip LPG Kit Taktırmalıyım?

  • Trabzon
  • 2004 Opel Meriva 1.6 16V

Merhaba,

Aracıma uygun sıralı kit taktırmak istiyorum. AKL sıralı sistemde karar kıldım ancak OBD denen sistemler var bunu da göz önünde bulundurursam aracımın performans ve yakıt tüketimine fazla katkısı olur mu yoksa standart kit yeterlimidir.

Cevabınıza teşekkürler şimdiden.

Uzman Görüşü

Merhaba Engin bey,

OBD uyumlu sistemlerin normal sıralı sistemlere göre birçok avantajları bulunmaktadır. Geliştirilmiş ECU'su ve yazılımı sayesinde araçtan alınan verim, performans ve tasarruf en üst düzeyde olmaktadır. Araç her türlü koşula ve yakıta kendisini otomatik adapte etmektedir. OBD arayüzü sayesinde sürekli benzin ECU'su ile bağlantı kurarak en iyi optimum değerleri elde eder. Bu da daha yüksek performans, daha fazla tasarruf demektir. Ayrıca kullanılan gelişmiş yazılım ve bağlantı sayesinde sistemde meydana gelen arızalar, yakıt değerleri yetkili servis tarafından gözlemlenebilmekte ve müdahelesi kolaylaşmaktadır. En iyi hava-yakıt karışımı elde edileceğinden arıza lambası yanma riski de ortadan kalkmaktadır.

Bu bakımdan taktırılacak sistemin OBD'li olması büyük önem taşır. Daha gelişmiş ve ileri teknolojidir. Normal sistem ile aradaki fiyat farkı da çok cuzi bir rakamdır.

Aracınız için marka ve fiyat bakımında AKL avantajlı bir seçenek olsa da BRC ve Landirenzo'da iyi bir alternatiftir.

Yorum Yap

Üye olmadan yorum yapabilir, bu konu hakkındaki düşüncelerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yazılan yorumlar hiçbir şekilde ototasarruf.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.