• 14-01-2016
  • 8497
  • 7
Kemal Yardım İstiyor!

Tek Nokta Enjeksiyon Kit Nedir?

  • Aksaray
  • 2010 Ford Fiesta

Aracıma sıralı otogaz sistemi taktırmak istiyorum. Hangi tip ve model taktırabilirim. Birde BRC 4 Silindir Tek Nokta Enjeksiyonlu Kit ne demek yardımcı olur musunuz?

Uzman Görüşü

Sayın Kemal bey,

Fiesta ile ilgili LPG uyumu ve önerilerine birçok kez cevap vermemize rağmen sizin için tekrar açıklamada bulunalım. Aracınız LPG'ye tamamen uyumlu ve sorun çıkarmayan bir yapıya sahiptir. Herhangi kronik bir sorunu bulunmamaktadır.

Aracınızın varyantlarını ve motor özelliklerini belirtseydiniz kestirmeden yanıt verebilirdik. 2010 model VII nesil 1.25 Fiesta'lar çok nokta, 1,4 Fiesta'lar ise tek nokta enjeksiyon sistemine sahiptir. 1.6 Tİ-VCT motorlar ise çok noktalı enjeksiyonlu olup silindirleri tamamen farklı çalışma prensibine sahiptir. Enjektör sıralamaları ve püskürtme zamanlamaları farklıdır. Fakat LPG uygulamalarında sorun yaşanmamaktadır.

Tek nokta enjeksiyona (SPI) sahip araçlarda karbüratör yerine elektronik bir enjektör bulunmaktadır. Emme manifolduna yakıtın püskürtülmesi bu sayede yapılır. Püskürtülecek yakıtın miktarı enjeksiyon rölesinin motorun çeşitli sensörlerinden aldığı bilgilere göre ayarlanır. Mikserli sistemde denilen tek nokta enjeksiyonlu kit bu araçlara uygulanır. Montaj esnasında emme hattına araca uygun mikser monte edilir. Bu sayede motora emilen havanın içerisine gaz karıştırılır. Bu sistemlerde de ilk çalıştırma aynı sıralı sistemlerde olduğu gibi benzinle olur. Karbüratörlü sistemlerden farklı olarak mikser, emülatör ve enjeksiyonlu sistemlere ait LPG anahtarı kullanılır.

Sonuç itibari ile aracınız çok nokta ise sıralı sistem, tek nokta ise tek nokta (mikserli) sistem taktırmanız gerekmektedir. İyi bir ustanın eli değerse hiçbir markada sorun yaşamazsınız. Sizin de belirttiğiniz gibi BRC iyi bir seçimdir.

7 Yorum

Avatar
Özsay
12-10-2017 | Kütahya

Siena 1.4 el tek nokta enjeksiyonlu aracıma lpg taktırmayı düşünüyorum. En uygun Atiker galiba kullanan varmı, uyum sağlıyormu, sorun yaşarmıyım? Malum benzinde kamyonların yakıtı gibi. Şu an motorla hiçbir sorunum yok, ustalar herşey normal dedi. Benzinde ortalama 0.75 krş şehir içi yakıyor yani 100 km de 15-16 lt gibi. Rica etsem Atiker'in uyumu hakkında veya sorun yaşarmıyım? Kütahya'da merkezde en iyi kim yapar bilen varmı?

Avatar
Taner
03-03-2017 | İzmir

Merhabalar 2000 fiat siena 1.4 EL tek nokta enjeksiyonlu aracım var sitenizde Lovato LOVECO 4 EU PLUS II Modeli tek nokta enjeksiyonlu kit nasıldır ?fiyatı nedir? Yada sizin önerebileceğiniz daha farklı bir kit varmıdır? bu sistemlerin ilk marşta benzinle çalıştığı doğrumudur?şimdiden teşekkürler ..

Avatar
İsmet
03-09-2016 | İstanbul

Selamlar bende 98 opel corsa 1.4 tek nokta var pompayı degiştim ama püskürtme yapmıyo konu hakkında bilgisi olan arkadaslar yardımcı olabilirmi

Avatar
Oto Tasarruf
07-03-2016 | Ankara

Sayın Bülent Bey, araç üzerindeki enjektör sayısına bakmanız yeterlidir. Eğer silindir bloğu üzerinde 4 adet enjeksiyon varsa çok noktadır.

Avatar
Bülent
07-03-2016 | Konya

İlginiz için teşekkürler. Peki ben kaputu açtığımda anlayabilirmiyim bunu. Malum bu devirde güvenilir usta kalmadı. En azından hazırlıklı olurum.

Avatar
Oto Tasarruf
06-03-2016 | Ankara

Sayın Bülent Bey, araç bilgileri auto-data.net web sitesinden alınmaktadır. 2010 model VII nesil 1.4 Fiesta'ların hepsi tek nokta enjeksiyon olarak görünmektedir. http://www.auto-data.net/tr/?f=showSubModel&modeli_id=829 adresinden kontol edebilirsiniz. Eğer teknik bilgilerde bir yanlışlık varsa tarafımıza bildirmeniz halinde yorum düzeltilecektir.

Avatar
Bülent
06-03-2016 | Konya

Ford Fiesta 2010 model 1/4 otomatik aracıma lpg taktırmayı düşünüyorum. Siz yorumunuzda 1.4 fiestalar tek nokta enjeksiyon sistemine sahip demişssiniz. Otogaz montaj ustalarına tlf açıp sorduğumda kesinlikle 2010 fiestalarda çoklu enjeksiyon sistemi olduğunu söylediler. Bi bilgi yanlışı var sizde mi onlarda mı bilgilendirirseniz sevinirim. İnşallah sizin verdiğiniz bilgi doğrudur saygılar.

Yorum Yap

Üye olmadan yorum yapabilir, bu konu hakkındaki düşüncelerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yazılan yorumlar hiçbir şekilde ototasarruf.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.