• 02-05-2016
  • 12266
  • 22
Taylan Sarıaltın Yardım İstiyor!

Motor Sıcakken Stop Etme Sorunu

  • Ankara
  • 2011 Fiat Linea 1.4 Fire 77 Beygir

Merhabalar,

Öncelikle aracımdan her türlü çok memnunum ancak araç sıcaklığını bulduktan sonra, 90 derecede iken, ışıklarda vs de yani boşa geçince stop ediyor. Çalışması, yakıtı, çekişi kısaca herşeyi iyi ama sıcakken bu şekilde bazende ayağım debriyaj da iken yine boşta iken stop ediyor. Ne yapmam gerekiyor, yardımcı olursanız sevinirim. Saygılarımla.

Kolay Gelsin.

Uzman Görüşü

Sayın Taylan Sarıaltın,

Stop etme sorunu motor sıcakken kaynaklandığına göre ısıya hassas parçaları gözden geçirmek gerekir. Aracınızda krank mili sensörü arızası olabilir. Bu parça tamamen arızalandığında araçta arıza lambası yakma, çalışmama, ateşleme sorunları yaşanır. Eskimeye yüz tuttuğunda ise motor ısındığında stop etme sorunu görünür. Bu durum sadece vites boşta iken değil seyir halinde, yüksek hızlarda da yaşanır.

Bir diğer sebep ise benzin pompası arızasıdır. Ayrıca EGR valfinin temizlenmesi ve Carbon Clean uygulaması da aracınızın sorununa çözüm olabilir.

Selamlar

22 Yorum

Avatar
Oto Tasarruf
02-09-2022 | Ankara

@Erol Yılmaz, aracınız çalışırken stop edecek gibi bayılıyorsa, bir yerlerde vakum kaçağı olabilir. Ayrıca kötü bir alternatör, tıkalı bir filtre veya bozuk bir yakıt pompası da bu soruna neden olabilir. Aracın stop etmesine neden olacak en yaygın sensörlerden bazıları, motor soğutma suyu sıcaklık (ECT) sensörü, kütle hava akış sensörü (MAF) ve gaz kelebeği konum (TPS) sensörüdür. Bu sensörlerin de kontrol edilmesi gerekir. Ek olarak, kirli veya arızalı gaz kelebeği gövdesi veya rölanti hava kontrol valfi(IAC), kayış tahrikli aksesuarların (klima, hidrolik direksiyon pompası gibi) arızalanması da bu soruna neden olabilir. İhtimaller çok fazla olduğu için arıza kodlarına bakılması ve aracınızın dikkatlice kontrol edilmesi gerekir.

Avatar
Erol Yılmaz
02-09-2022 | Afyon/Dinar

2007 model 1.4 Fiat Lineam var benzinli ve tüplü. 1-2 marşta anca zor çalışıyor. Çalışırken de motor bayılıyor hemen stop edecekmiş gibi oluyor. Bujiler değişti, tüp komple değişti. Yardımcı olursanız sevinirim.

Avatar
Halis
12-02-2022 | Adıyaman

Benim aracım 2015 Fiat Linea 1.4 benzin ve tüplü. Aracı sabahları kullandığım zaman benzinde bişey yok ama tüpte boşa attığım zaman istop ediyor genelde soğuk havalarda daha çok istop ediyor bazı ustalar sibop ayarı yaptır bazı ustalar da map sensöründendir diyor. Sizden cevap bekliyorum.

Avatar
Ali
03-12-2021 | İstanbul

2014 model 1.4 tüplü aracım daha 64000 km’de. Araç seyir halindeyken farları açınca bazen stop etme sorunu yaşıyor. Subap ayarı yaptım ama sorun yine devam ediyor. Yardımcı olun lütfen ???

Avatar
Cihat
25-11-2021 | Bursa

2013 Fiat Linea Active Plus aracım seyir halinde vitesi boşa attığım zaman stop ediyor. Nedendir yardımcı olur musunuz?

Avatar
İbrahim Usta
12-10-2021 | Aydın

1.4 fire motor stop etme şikayetleri genelde LPG'li araçlarda oluyor. Ben 1 ayda 4 aracı tedavi ettim. Silindir kapağı sökülüp supaplar değişecek, supap ayarı olacak sorun kalkacak. LPG'li araçlarda supaplar oturma yapıyor, yakıt hava karışımı düzensiz hale geliyor ve araç stop ediyor. Hiç sağa sola sorup vakit harcamayın. 30 yıllık Fiat ustasıyım. 25 yılım yetkili serviste geçti. Aydın merkezden İbrahim usta. Ekol Oto Klinik.

Avatar
Ufuk
21-08-2021 | Kocaeli

Selam benim de 2015 Linea benzinli tüplü aracım şu son zamanlarda istop ediyor iki yere getirdim biri gaz regülatörü biri de supap ayarı dedi. Kime güvenicem bilmiyorum. Bu konu hakkında bilgi verir misiniz teşekkürler.

Avatar
Adnan
19-03-2021 | Ankara

Selamün aleyküm arkadaşlar 2007 model 1,4 fire active linea aracımda araç ilk çalışmasında rolanti 10 dan 6 ve 7'e düşüp tekrar 10'a çıkıyor aşağı yukarı yapıyor belli bir süre sonra düzeliyor ama sonra tekrar dalgalanma yapıyor. Gazda da benzinde de aynı sorun var yardımcı olursanız sevinirim.

Avatar
Altan
06-11-2020 | Ankara

Bu güne kadar değişik en az 15 araç alıp sattım. Linea 1,4 turbo jet araç kadar berbat bir araca rastlamadım.

Avatar
Ankara06
02-02-2020 | Ankara

Slm 2013 Fiat Linea 1,4 fire aracım var. Araç benzinde motor ısındıktan sonra devir saati debriyaj ve frene basıp yavaşladığımda aşağı doğru dalgalanıp tekrar rölantiye dönüyor. Stop etme olmuyor fakat araç gazda iken stop ediyor. Bujiler değişti, gaz kelebeği temizlendi, gaz filtresi değiştirildi başka neden yapabilir? Böyle bir sorunla karşılaşan oldu mu?

Avatar
Hakan
05-01-2020 | Adıyaman

Karbüratörü temizletin sıkıntı oradan geliyor.

Avatar
Mahsun
03-12-2019 | Balikesir

Aynı sorun bende de var sorun neyden kaynaklanırmış?

Avatar
Ali
04-07-2019 | İstanbul

Bende linea 1.4 lpg var. Araç gazdayken tekliyor. Buji, buji kabloları, beyincik programlama vs yapıldı. 2000 TL masraf yaptım. Tekleme sorunu hala devam ediyor. Şimdi de aynı usta üst kapak contası olabilir diyor. Önerisi olan var mı?

Avatar
Yıldıray
03-06-2019 | İzmir

2012 model lınea 1.3 var euro 5 yenı motor yapıldı araca ama araç bir süre yola gittikten sonra marş yapıyorum çalışıp stop ediyor gaz yemiyor bu arızayı bazen yapıyor bazen yapmıyor bazen tek seferlik yapıyor bazen 10 dakika sürüyor sebebı ne acaba?

Avatar
Fatih
03-06-2019 | Antalya

Slm beyler 2014 Linea var bendede ışıklara yaklaşırken debraja basınca tam durmama yakın stop ediyor. Benzindeyken hiç yapmıyor. Sorunu bulan varmı. Gitmediğim usta kalmadı çözüme ulaşamadım.

Avatar
Ethem
30-09-2018 | Edirne

Murat aynı sorun bende de var arac çekişten düşüyor stop edince düzeliyor sonra tekrar yapıyor. sen yaptırdın mı?

Avatar
Murat
28-01-2018 | Ankara

Bende de 2014 Linea var. Isındıktan sonra çekmemeye başlıyor. Stop edip çalıştırınca düzeliyor. Sonra tekrar aynı. 2008 Albeam var aynı motor. Onun 4 le çıktığını bu 2 ile zor çıkıyor. Sorun nedir? Bilen varsa yardımcı olabilir mi? Buji, buji kablosu, bobinde sorun yok değiştirdim. Yardımcı olan olursa sevinirim.

Avatar
Erhan
30-09-2017 | Ankara

2013 Fiat linea 1 4 fire easy aracım var. Önceleri klima, kalorifer açıkken stop ediyordu şimdi hem benzinde hem de gazda stop ediyor. Araç önceleri durmaya yakın stop ediyordu şimdi trafikte stop ediyor. Gitmediğim usta değiştirmedim parça kalmadı lanet sorun bulunamadı sorunu bulan varmı?

Avatar
Tunay Temur
10-09-2017 | İzmir

Merhabalar, arkadaşlar bende 2008 model 1.4 lpg li linea var. 2 yıldır sorunsuz kullanıyordum. Son 1 aydır burnumdan geldi. LPG de kullanırken her durduğumda kendiliğinden stop etmeyle başladı. Yada viraj dönerken stop etti özellikle 2.vites devrinde. LPG yi gösterdim LPG bakımlarını da yaptırdım olmadı. Şimdi benzinde de stop ediyor. Çok geç çalışıyor. Servis ve usta subapların sıkıştırdığını söylüyor. Üst kapak açılmalı deniyor.

Avatar
Sedat
27-05-2017 | Ankara

slm arkadaşlar 1 ay kadar önce Fiat Linea 1.4 benzinli aldım. Atiker gold tüp takılı sabahları ısınmadan gaza dokunduğumda bırakır bırakmaz stop ediyor. Isındıktan sonra sorun yok ve bu sorunu araç benzinde de gazda da yapıyor. Birde hız yaptığımda vitesi değiştirirken acele etmezsem hemen stop ediyor. Neden olabilir? Bilgisi olan var mı? Sanayiye gidiyorum o kadar cihaza falanda bağlattırdım kimse birşey bulamadı.

Avatar
Erkan Yıldırım
08-03-2017 | Bursa

Merhabalar Taylan kardeş. Bende de aynı sorun var. Benim 2010 model yalnız benimki benzinde de stop ediyor. Ve son zamanlarda artmaya başladı özellikle de dikkatini çektimi bilmiyorum klima yada kalorifer açıkken daha sık stop ediyor. İlerleyen zamanda servise gitmeyi düşünüyorum. Problemi öğrenirsem sana da söyleriz artık.

Avatar
Taylan Sarıaltın
03-05-2016 | Ankara

Merhabalar, Çok özür dilerim Dün gönderdiğim mesajımda sıkıntıların sadece LPG de olduğunu söylemeliydim. Benzinde hiç bir sorunum yok sorunumu yeniden yazarsam; Aracımdan her türlü çok memnunum ancak LPG ile çalışırken araç sıcaklığını bulduktan sonra, 90 derecede iken, ışıklarda vs de yani boşa geçince stop ediyor. Çalışması, yakıtı, çekişi kısaca herşeyi iyi ama sıcakken bu şekilde bazende ayağım debriyaj da iken yine boşta iken stop ediyor. Benzinde ise hiçbir sorunum yok. Ne yapmam gerekiyor, yardımcı olursanız sevinirim. Saygılarımla. Kolay Gelsin.

Yorum Yap

Üye olmadan yorum yapabilir, bu konu hakkındaki düşüncelerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yazılan yorumlar hiçbir şekilde ototasarruf.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.