• 23-10-2015
  • 9811
  • 0
Ebru Gülaslan Yardım İstiyor!

Polo LPG Önerisi

  • Denizli
  • 2012 Volkswagen Polo 1.4

Merhaba; 2012 polo 1,4 benzinli düz vites 41000 km de aracım var, lpg sistemi taktırmak istiyorum. Bayan olarak çok zorlandım. Hangi markayı kaça nereye yaptırmalıyım, yakıt sarfiyatım şehir içi ve şehirler arası ne kadar olur?

Uzman Görüşü

Sayın Ebru Gülaslan,

Aracınız genel olarak tüm sistemlerle uyumlu olarak çalışır. Fiyat ortalamalarından dolayı piyasa da orta sınıf olarak tabir edilen BRC, Lovato, Zavoli, Landirenzo tercih edilebilir. Hepsi birbirine eşdeğer sistemlerdir ve birinin diğerinden üstün olduğunu söylemek anlamsızdır.

Bu sistemlerin montaj fiyatları ortalama 1700 TL civarıdır. Aracınızın fabrika değerlerine göre ve bugünkü benzin fiyatları (benzin Lt=4,40 TL) ile şehiriçi yakıt tüketimi km. de  35 kuruştur. Şehir dışı 21 kuruş, ortalama da ise 26 kuruş yakması gerekmektedir. Bu rakamlar aracın durumuna göre veya kullanım şeklinize göre %10-15 artış gösterebilir.

LPG taktırdığınız taktirde km. de (LPG lt=2,54) şehiriçi 24 kuruş, şehir dışı 15 kuruş, ortalama da ise 18 kuruş yakıt tüketiminiz olacaktır. Tavsiyemiz, iyi bir servis ve tecrübeli bir ustaya aracınızı teslim etmenizdir.

Yorum Yap

Üye olmadan yorum yapabilir, bu konu hakkındaki düşüncelerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yazılan yorumlar hiçbir şekilde ototasarruf.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.