• 23-10-2015
  • 2905
  • 0
Serkan Emir Yardım İstiyor!

Toyota Corolla Base LPG Önerisi ve Uyumu

  • Kocaeli
  • 1999 Toyota Corolla Base

Merhabalar benim 1999 model 1.3 toyota corolla base aracıma lpg kiti taktırmak istiyorum. Aracım 96.000km de ancak endişelerim var. Abimde de aynı araçtan var atiker taktırdık rolantide sürekli titreme yapıyor kararlı çalışmıyor. Benzinde tık yok saat gibi ama lpg de titreme yapıyor. Bir kaç yere sordum sıkıntı olmaz bu araçlara lpg iyi uyum sağlıyor diyorlar. Aracımın motoru saat gibi maaşallah zarar vermekte istemiyorum. Açıkçası karasız kaldım. Benzinlede 1.3 motorda olsa yakıyor yani. İyi bir ustam zavoli (bora kitli ) önerdi. Siz ne önerirsiniz. Saygılar sunarım.

Uzman Görüşü

Sayın Serkan Emir, ustanızın önerisi gayet makul. Aracınız sıralı sistem LPG'ye uyumlu ve sorun çıkarmayacak yapıya sahip. Zavoli de  kendisini ispatlamış, kaliteli bir sistem. Bilinen markalara "EVET" diyoruz.

Abinizdeki aracın rölantide titreme yapmasının birçok sebebi olabilir. Regülatör basıncının ayarsızlığı, LPG tesisatının yanlış bağlanması veya kaçak olması, filtrelerin tıkalı olması, gaz kesicinin bozuk olması, motor suyu yeterince ısınmadan aracın LPG'ye geçmesi başlıca sorunlar olarak sıralanabilir. Teklemenin en büyük sebebi araca yetersiz gaz gitmesidir. Bu doğrultuda gerekli kontrolleri yaptırmanız önerilir. Özellikle bazı servisler araç gaza çabuk geçsin diye normalde 40 derece olması gereken ayarı 20 dereceye düşürmektedir. Bu durumda iyi buharlaşma olmayacağından iyi yanma da olmaz.

Yorum Yap

Üye olmadan yorum yapabilir, bu konu hakkındaki düşüncelerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yazılan yorumlar hiçbir şekilde ototasarruf.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.