• 04-11-2015
  • 6728
  • 0
Ömer Keleş Yardım İstiyor!

Skoda Felicia LPG Önerisi

  • Konya
  • 2000 Skoda Felicia 1.3 MPi

2000 Model Skoda Felicia 1.3 MPi aracım var. LPG taktırmak istiyorum ama hangisini taktırsam anlamadım. Yardımcı olur musunuz? Teşekkür ederim.

Tel: 0507 121 74 57

Email: o.keles@ihsankocak.com.tr

Uzman Görüşü

Sayın Ömer Keleş,

Aracınız sizin de söylediğiniz gibi MPI (Multi Point Injection) motor. Yani çok noktalı enjeksiyon sistemine sahip motor çeşitlerinden biridir. Bu sebepten ötürü sıralı LPG sistemlerinden birini tercih etmeniz gerekir. Sıralı yerine düz sistem taktıracak olursanız, özellikle "patlatma" olarak tabir edilen sorunla karşılaşacağınızdan aracınızın motoruna ciddi zararlar verebilirsiniz. Eğer daha önce aracınıza böyle bir uygulamada bulunulmuşsa sıralı sistem taktırmadan önce motoru komple gözden geçirtmeniz önerilir. Aksi taktirde sıralı sistem montajından sonra LPG'den verim alamama, performans kaybı, çekişten düşme gibi sorunlarla karşılaşabilirsiniz.

MPI motorlar düzgün bir montaj yapılmışsa LPG'ye iyi uyum sağlar. Ancak Felicia'nın 1.3 MPi motorlarında bazı sorunlar yaşanabilmektedir. Bunlardan en sık rastlananı LPG'de iken yaşanan rölanti dengesizliğidir. Ayrıca zaman zaman boşa atmalarda yaşanan stop etme sorunudur. Bu yüzden birçok LPG ustası bu araçlara montaj yapmaya yanaşmaz ya da montaj öncesi yaşanacak bu olası sorunlara karşı müşterisini bilgilendirir.

Bu bilgiler doğrultusunda yine de montaj yaptırmak isterseniz çok fazla masrafa girmeden Atiker sistemini taktırmanızı tavsiye ederiz.

Konya'da Doğaner Kardeşler'den Arif Doğaner ile 0555 671 48 34 numaralı telefondan görüşerek detaylı bilgi alabilirsiniz.

 

Yorum Yap

Üye olmadan yorum yapabilir, bu konu hakkındaki düşüncelerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yazılan yorumlar hiçbir şekilde ototasarruf.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.