• 18-11-2015
  • 15226
  • 1
Serdar Yardım İstiyor!

Toyota Avensis Elegant LPG Dönüşümü ve Uyumu

  • Eskişehir
  • 2005 Toyota Avensis Elegant

Merhaba,

Piyasada o kadar çok marka var ki inanın kararsız kaldım. LPG taktıracaksan bu arabada bu marka lpg dönüşüm yapacaksın diyebilecek bir uzman görüşüne ihtiyacım var. Yardımcı olursanız sevinirim. Bir de dönüşümü yapacak olan ustada önemli diyen arkadaşlarım var ve şu an çıkmaz sokaktayım :-\

Uzman Görüşü

Sayın Serdar bey,

Sizin de belirttiğiniz gibi piyasa da kimisi ithal, kimisi toplama, kimisi yerli üretim 70-80 kadar LPG markası bulunmaktadır. Detaylı bir şekilde araştırma ve inceleme yapıldığı taktirde müşterinin kafası karışmakta, seçim yapmakta zorlanmaktadır. Marka seçimi yaparken dikkat etmeniz gereken en önemli husus kitin kalitesi ve yaygın servis ağı olmasıdır. Arkasında sağlam bir distribütör ya da üretici firma olması, yedek parça ihtiyaçlarınıza anında cevap vermesi gibi konularda gözardı edilmemelidir.

Toyota'nın 1,6-1,8 VVT-i motorları LPG'ye iyi adaptasyon sağlar ve iyi bir işçilikle, kaliteli bir kit takılırsa sorun çıkarmaz. Yukarıda saydığımız nedenleri de göz önüne alarak "BRC" iyi bir tercih olur.

2.0 ve üstü D4 motorlar ise Direkt Enjeksiyon teknolojisine sahiptir. Püskürtme manifold yerine, yüksek basınç ile doğrudan silindir içerisine yapılmaktadır. Bu yüzden benzin enjektörleri silindirlere yaklaştırılmıştır. Buna rağmen D4 motorlara macera arayarak montaj yaptırmış yarı memnun kullanıcılar da bulunmaktadır. Araç benzin ve LPG'yi aynı anda kullandığı için normal sistemlere göre tasarruf oranı daha düşük seviyelerde olmaktadır. Üretici firmaların Direkt Enjeksiyon uyumlu araç listelerine göz attığımızda bu motor tipi görünmemektedir. Eğer aracınız D4 motor ise tavsiyemiz bir süre daha beklemeniz yönündedir. Fakat montaj yaptırmaya kararlı iseniz daha önce montaj uygulaması yapmış, tecrübeli ve iyi bir usta araştırmanız yönündedir. En az 20-30 bin km. yapmış müşteri referansı alarak birebir görüşmenizi öneririz.

Arzu ederseniz konu ile ilgili Teksan Sanayi Sitesi'nde bulunan Özden Otomotiv'den Cengiz usta ile 0533 662 43 07 numaralı telefondan görüşebilirsiniz.

 

1 Yorum

Avatar
Yusuf
23-07-2019 | Ereğli

Arkadaşlar iyi günler 2000 D4 ise benzine devam. Teknolojisi lpg ye uyumlu değil. Ben aldığımda lpg vardı 40 bin km sonra motor yaptırdım 8 bin masraf açtı.

Yorum Yap

Üye olmadan yorum yapabilir, bu konu hakkındaki düşüncelerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yazılan yorumlar hiçbir şekilde ototasarruf.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.