• 30-12-2015
  • 3411
  • 0
Selim Yardım İstiyor!

Jetta LPG Önerisi

  • Sivas
  • 2009 Volkswagen Jetta

İyi günler diliyorum. Volkswagen Jetta 1.6 benzinli, 8 valf, 102 hp, hitler, düz vites, atmosferik motor olan aracıma hangi lpg taktırmamı önerirsiniz. Titiz biri olduğum için arıza lambası yanması v.s gibi sorunlar yaşamak istemiyorum şimdiden teşekkürler.

Uzman Görüşü

Sayın Selim bey,

Aracınız LPG'ye uyumlu ve sorun çıkarmayan bir yapıya sahiptir. Doğru kit seçilmiş, iyi bir işçilikle takılmış ve düzgün kalibrasyon yapılmışsa aracınızın arıza lambası yakması mümkün değildir. Bu iş kitten ziyade tamamen ustalıkta biter. LPG enjektörleri benzin enjektörlerine en yakın noktaya takılmalı, enjektör hortumları kısa ve eşit uzunlukta tutulmalıdır. Enjektör nozulleri doğru kullanılmalı ve kullanılan enjektörler araca uygun seçilmelidir. Enjektör kablo sıralaması doğru yapılmalı ve hazır program yerine mutlaka araca özgün kalibrasyon yapılmalıdır. Gaza erken geçsin diye ısıyı düşürmek ve regülatör basıncını yanlış ayarlamak araçta zengin ya da fakir karışım meydana getirerek arıza lambasının yanmasına yol açar. Kullanım esnasında aracın enjektörlerinde ya da sistemdeki parçalardan birinde arıza meydana gelirse arıza lambası yanar. Sorunsuzca yapılan bir montaj sonrası sistemde hata meydana gelmedikçe arıza lambası yanmaz.

Aracınız tüm markalarla uyumlu olmasına rağmen bazı artıları göz önüne alınarak BRC taktırmanızı tavsiye ederim.

Yorum Yap

Üye olmadan yorum yapabilir, bu konu hakkındaki düşüncelerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yazılan yorumlar hiçbir şekilde ototasarruf.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.