• 16-01-2016
  • 7151
  • 4
Ali Yardım İstiyor!

Motor Isınınca Tekleme ve Çekişten Düşme Problemi

  • Kayseri
  • 2001 Seat Ibıza

Selamün aleyküm,

Aracımda tüp beyni sorunluydu. 3 bin devire gelince sarsıntı vardı sadece başka sorun yoktu. Aracıma antifiriz koydurduktan sonra su damlatmaya başladı. Ustaya götürdüm önce devirdaimi değişti. Sonra triger kayışı değişti. Şimdi çalışırken su motoru gibi gürültülü çalışıyor. Seyir halindeyken motor ısınınca sürekli tekleme, çekmeme var. 100 km çok zor ulaşıyor ve bazen yedek su deposunda su kaynama yapıp fışkırıyor, arabaya benzinde biniyoruz motor 1,6.

Uzman Görüşü

Aleyküm selam Ali bey,

Yanlış antifriz uygulamaları sonucu radyatör delinmesi, kelepçelerden su kaçırma, vb. olaylar yaşanabilmektedir. Aracın radyatöründe zamanla korozyon ve aşınmalar oluşur. Özellikle yaz, kış antifiriz kullanılması gerekirken uzun bir süre antifiriz kullanılmaması bu duruma yol açmaktadır. Antifiriz içeriğindeki kimyasal maddeler bu bölgelere etki ederek delinmesine sebebiyet verir. Ayrıca antifiriz+su doğru karışım yapılmadığı taktirde araçta hararete de neden olur.

Yedek su deposundaki suyun kaynaması araçta hararet olduğunu gösterir. Soğutma sisteminde havayı ustanıza aldırarak termostatınızı da kontrol ettirmeniz önerilir.

Anladığım kadarıyla sorun sadece araç LPG'ye geçtikten sonra meydana geliyor. LPG sisteminde regülatör (buharlaştırıcı) aracın soğutma suyunu kullanır. Antifiriz regülatöre de zarar vererek diyaframın patlamasına, yırtılmasına sebep olmuş olabilir. Böyle bir durumda LPG soğutma suyuna karışır. Bunu anlamanızın en iyi yolu radyatör kapağını açarak gaz kokusu olup olmadığına bakmanız.

Buji, buji kablosu ve bobinden kaynaklanan ateşleme sorunları da araca gaz verildiğinde teklemesine sebebiyet verir. Araçta ateşlemeden kaynaklı iyi bir yanma oluşmayacağından çekişinde düşmesine sebep olur. Ayrıca LPG ECU'sunu da kontrol ettirmeniz önerilir.

4 Yorum

Avatar
Muhammed Emin Bayır
18-03-2021 | İstanbul

Serkan bey bende seat ibiza var aynı sorun bende vardı.. Şöyle söyleyim motordan çok iyi anlamazdım ama motorculara git gel anlar oldum benim motorumda hava valfi var o bozukmuş. Sırf tekleme var diye ben motoru açtırdım iki kere. Boşuna elletme motoru arkada manifold hava girişi var motor kapağından hava alıyor. Orada valf var o valf bozuktur. Ben aynısını bulamadım bulduğumda çok pahalıydı bende ona çözüm buldum o valfi değiştirdim ama VW kedi aracınkini uyarladım. Boşuna para verme millete istersen ara beni sana tam bir bilgi verim 0544 442 66 65

Avatar
Guven
04-09-2019 | Balikesir

2004 model toledo arac 3000 devire geldiğinde benzin ve lpg ikisinde de kasma ve titreme yapmaktadır. Sorunun kaynağını bulamadık. Yardımlarınızı bekliyorum.

Avatar
Serkan
07-02-2019 | Erzincan

Kolay gelsin usta 93 model Vectra 2.0i aracımda atiker sıralı sistem tüp var LPG deyken vuruntulu çalışıyor motor ısınınca çok fazla tekleme gaz yememe yapıyor benzine alınca herşey düzeliyor ayarda yaptırdım buji buji kabloları değişti yine aynı motor ısındımı lpgde su motoru gibi Allah rızası için

Avatar
Ali
18-01-2016 | Kayseri

Ustam araca benzinde biniyoruz sıkıntı aynı.

Yorum Yap

Üye olmadan yorum yapabilir, bu konu hakkındaki düşüncelerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yazılan yorumlar hiçbir şekilde ototasarruf.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.