• 27-12-2016
  • 3474
  • 1
Dursun Yardım İstiyor!

LPG'de Gaz Yememe Sorunu

  • Ordu
  • 1999 Honda Euro Civic

Ustam kolay gelsin. Aracım 99 model otomatik Honda Euro Civic. Araç LPG'de iken sport modda yani gaza birden yüklenip 4000 devrin üstüne çıkınca gaz yememeye başlıyor, beyin buzlanıyor. Bunu sadece tüp de yapıyor benzine alınca düzeliyor arıza neden olabilir?

Uzman Görüşü

Merhaba Dursun Bey,

Gaza yüklendiğiniz anda beyinin (regülatör) buzlanması ve donması gazın regülatörde yığılma yaptığını gösteriyor. Gazın bir an önce buharlaştırılıp enjektörlere gönderilmesi gerekir. Bu durumda öncelikle aracın sıvı seviyesi normal mi bir bakın, eksikse antifirizle tamamlayın. Ardından regülatöre gelen sıcak su bağlantı hortumlarını kontrol ettirin (ters bağlanmış olabilir) ve regülatörün ısısını 40 dereceye ayarlattırın. Üzerindeki ısı sensörü arızalanmış ya da radyatör kapağını açtığınızda gaz kokusu alıyorsanız diyafram patlamış olabilir. Tamir takımı varsa diyafram değiştirilebilir ya da yeni regülatör almanız gerekir. Aracınızda kalitesiz yakıt kullanmayın. Filtreler kirli ve tıkalı ise değiştirin. Ayrıca LPG'ye uyumlu bujiler kullanmanız önerilir.

1 Yorum

Avatar
Dursun
29-12-2016 | Ordu

Ustam çok teşekkür ederim ben Atiker servisine götürdüğümde devirdaim de arıza olabilir dedi LPG'yi Milangaz ya da Shell den alıyorum. Araba devrini alıp 4000 bin devrin üstüne çıkınca sıkıntı benzinde de yapmıyor sadece lpg de ve otomatik olduğu için araba sollarken vitesi hızlı atması için gaza çok yüklenince yapıyor. Arıza lambası yanıp sönmeye başlıyor ve gaz yemiyor. Bu durumda benzin gaz yapınca düzeliyor antifiriz ve suyu dolu sürekli kontrol ediyorum teşekkür ederim.

Yorum Yap

Üye olmadan yorum yapabilir, bu konu hakkındaki düşüncelerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yazılan yorumlar hiçbir şekilde ototasarruf.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.